Biznis
26.11.2020. 16:40
Promo

Mercator Grupa ostvarila rast prihoda i smanjila neto finansijski dug

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prihodi Mercator Grupe u prvih devet meseci 2020. porasli su za 2,1% u odnosu na isti period prethodne godine, i dostigli su 1,6 milijardi evra. Prihodi Mercator Grupe u osnovnoj delatnosti maloprodaje porasli su za 3,9%, i dostigli iznos od 1,3 milijarde evra, dok normalizovani EBITDA u istom periodu iznosi 126,3 miliona evra. Mercator Grupa je uspela da smanji odnos između neto finansijskog duga i normalizovane EBITDA, za dodatnih 11,6%.

Predsednik Uprave Mercator Grupe, Tomislav Čizmić, s tim u vezi istakao je: „Odgovornom i pravovremenom pripremom na krizu koju je izazvao virus Korona, a posebno sistematskim prilagođavanjem svim trenutnim izazovima, Mercator Grupa uspela je da obezbedi rast prihoda i da učvrsti temelje za dalji razvoj kompanije. Mercator je u poslednjih devet meseci nastavio da ostvaruje sve najvažnije poslovne i strateške ciljeve, a što je najvažnije, isporučili smo nesmetanu i široku ponudu tokom ovog perioda“.

Odnos između neto finansijskog duga i normalizovanog EBITDA, koji je iznosio 6,0 u istom periodu prethodne godine, znatno je poboljšan. Na dan 30. septembra 2020. godine ovaj odnos iznosi 5,3, što predstavlja poboljšanje od 11,6%.

Bez obzira na Korona virus krizu koja i dalje traje Mercator Grupa nastavlja sve aktivnosti ključne za njen dalji i dugoročan razvoj. S tim u vezi, nastavak projekta izgradnje novog logističko-distributivnog centra i širenje maloprodajne mreže u celom regionu glavni su prioriteti kompanije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve