Biznis
29.01.2020. 18:11
R. E. / Mashable

MEŠA IM SE U POSAO: Koronavirus bi mogao da umanji proizvodnju iPhone-a u Kini

shutterstock_516531457.jpg

Planovi Apple-a da poveća proizvodnju iPhone za 10 posto u prvoj polovini ove godine mogao bi propasti zbog epidemije koronavirusa u Kini, izvijestio je japanski poslovni list Nikkei Asian Review, prenosi Mashable.

Naime, Nikkei tvrdi da je Apple tražio od svojih dobavljača u Kini da proizvedu do 80 miliona iPhone-a u prvoj polovini 2020. godine, što predstavlja rast od 10 procenata u odnosu na prošlogodišnju stopu proizvodnje.

Nikkei tvrdi da je 65 miliona tih narudžbina predviđena za starije modele iPhone-a, dok je 15 miliona narudžbina predviđena za budućeg naslednika iPhone SE-a koji bi trebalo da bude predstavljen u martu ove godine. Ipak, dobavljači su upozorili Apple da bi izbijanje koronavirusa moglo da utiče na planirani plan proizvodnje.

Shutterstock Shutterstock

Kako Nikkei izveštava masovna proizvodnja je planirana za treću nedelju februara, ali bi do njenog odlaganja moglo da dođe zbog epidemije koronavirusa.

Povezane vesti - LAKŠA PRETRAGA: Kako Google menja kupovinu brendova na mobilnom telefonu

Ostaje nejasno u kojoj meri bi epidemija koronavirusa mogla da utiče na Apple-ovu proizvodnju. Poznato je da se kompanija u velikoj meri oslanja na kineske proizvođače i proizvodnju iPhonea i Air Podsa, tako da odlaganje i nestašica ne bi trebalo da dođu u obzir.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
16.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve