Biznis
21.03.2016. 09:58
ekspres

Mihajlović: Beograd na vodi - nacionalni projekat

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BEOGRAD, 21. marta – Beograd na vodi je nacionalni projekat za koji je država garantovala, a ugovor je sasvim jasan i javan, poručila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović. Ona je, na pitanje novinara da li ugovori štite kupca stanova od probijanja rokova, kazala da u ugovoru, u koji javnost može imati uvid, postoje određene klauzule kojim se obavezuju ugovorne strane da će stanovi biti izgrađeni i projekat Beograd na vodi realizovan. "Do sada smo izdvojili milijardu dinara na eksproprijaciju i izmeštanje, a nadam se da uskoro počinje i izgradnja kule", rekla je MIhajlović.
Ona je rekla da ne želi da odgovara na pitanje "šta će biti, ako...", dodavši da tako ne želi i ne može da razmišlja. Vlada se, prema njenim rečima opredelila da gradi Beogard na vodi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
"Imamo poseban zakon, budući da imamo specifične kule i zgrade koje se do sada nisu gradile u Srbiji. Imamo ugovor koji je javan i potpisan i koji garantuje svim stranama realizaciju. Postoje klauzule koje mogu da reše probleme ako se ne ispune obaveze", poručila je MIhajlović.
"Ugovor je vrlo jasan i ne može doći do ''puj pike ne važi''. Postoje pravne posledice za nepoštovanje", dodala je ona. Mihajlović je istakla da je to za Srbiju značajan projekat, i da Vlada pokušava da stvori ambijent svim investitorima koji žele da ulažu u našu zemlju, ambijent u kojem mogu da rade.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
4°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve