Mihajlović: Moravski koridor povezuje 500.000 građana

Mihajlović: Moravski koridor povezuje 500.000 građana


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Moravski koridor, odnosno auto-put Pojate-Preljina, dužine 110 kilometara, prvi auto-put koji će Srbiju i njene građana povezati iznutra.

“Imamo Koridor 10 koji nas spaja sa Evropom, s njenim severom i jugom, imamo Koridor 11 koji nas povezuje sa Crnom Gorom i Jadranskim morem, ali nismo imali koridor koji će povezati Srbiju iznutra i građane Srbije, njih 500.000 koji žive u ovom delu centralne Srbije“, rekla je Mihajlovićeva novinarima pre početka današnje sednice Skupštine.

Ona je naglasila da je razlog za predlaganje posebnog zakona taj što “Srbija nema vremena da čeka i da gradi auto-puteve duži niz godina.

“Ponosna sam što danas u parlamentu Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pred poslanicima brane posebni zakon za realizaciju projekta Moravskog koridora. Nadam se da ćemo nakon rasprave sa poslanicima ovaj predlog zakona usvojiti, jer je Moravski koridor jedan od najvažnijih auto-puteva koji će se graditi u okviru novog investicionog ciklusa”, dodala je ministarka.

Na vanrednoj sednici Skupštine Srbije na dnevnom redu su, između ostalog, Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina i Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    ММика

    Шта ћемо ми све да чујемо од назови српске владе? Да се путевима у Србији КОНАЧНО повезују Срби са Србима у Србији? Да ли је та Босанка нормална? Исто тако нам издајници кажу да треба да “нешто ишчупамо” од српског Косова??
    Када ће Србија добити српску владу, питамо се?

+ Ostavite komentar