Biznis
13.07.2018. 14:18
R.E./Foto: Promo

Ministar Siniša Mali obišao Banku Poštanska štedionica i dao podršku domaćoj Dina kartici

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je danas Banku Poštanska štedionica, gde je preuzeo domaću Dina karticu.

“Kao ministar finansija želim da dam podršku domaćoj platnoj kartici koja ujedno i puni budžet Srbije. Ovo je besplatna kartica, tako da ne postoje ni mesečne, ni kvartalne provizije. Kroz ovu karticu smanjuje se provizija šest puta, što je važno za građane Srbije, ali i za trgovce i zanatlije, jer oni često nisu primali kartice upravo zbog skupe provizije. Ovde je ona šest puta niža, samo 2.18 dinara, tako da očekujem da će veliki broj i zanatlija i privatnih malih trgovaca krenuti da koristi ovu karticu, kako bi se pospešio platni promet i ekonomska aktivnost u našoj zemlji”, rekao je Siniša Mali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ministar je istakao da je Banka Poštanska štedionica samo prošle godine ostvarila dobit od 3.9 milijardi dinara.

“Sve banke u zemlji u kojima je Republika Srbija vlasnik su prošle godine imale ukupno dobit od 13 milijardi dinara. Potpuno smo stabilizovali bankarski sektor, što je veoma važno s obzirom na to da je upravo bankarski sektor kičma razvoja jedne privrede. Upravo ovaj sektor, kroz povoljne kredite i odnose sa privredom i građanima, treba da im pruži motivaciju i da da impuls privredi, a to upravo čini i Poštanska štedionica, kojoj zahvaljujem na tome što podržava napore Vlade Republike Srbije”, istakao je ministar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Prema njegovim rečima, Banka Poštanska štedionica je ovu domaću karticu do sada izdala u milion i po primeraka.

Ministar finansija je rekao da će zajedno sa domaćim bankama raditi na tome da se dalje unapredi bankarsko i celokupno finansijsko tržište, kako bi, pre svega, građani Srbije od toga imali koristi, ali i trgovci, kako bi se unapredio poslovni ambijent, otvorilo još više radnih mesta, a sve to doprinelo razvoju privrede i stabilnosti bankarskog sistema.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve