Biznis
06.10.2019. 18:46
Index

NAJBOGATIJI KLINCI: Nisu deca bogatih roditelja, a zaradili su milione

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ne dolaze iz bogatih porodica, niti im je bilo lako. Ali, postali su milioneri zahvaljujući dobrom osećaju za posao, profesionalnosti i želji, prenosi Index.

Ko su oni i kako im je uspelo?

1. Koner Brugeman

Njegov je deda radio kao broker na Wall Streetu i lagano je uvodio svog unuka u čari tog posla, ali nije ni slutio da će učenik vrlo brzo nadmašiti učitelja. U vrlo kratkom roku ovaj je mladić svoju školsku ušteđevinu (10.000 dolara) od raznih honorarnih poslova pretvorio u zaradu od 300.000 dolara. I naravno, otkrio je posao s kojim će nastaviti da se bavi. Njegova štedljivost, razum i dobar nos pretvorili su ga od običnog školarca u vrhunskog brokera.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

2. Ešli Kvals

Dok su klinci njenih godina (14) surfovali i zabavljali se na internetu ova je mlada tinejdžerka pokušavala da shvati kako internet radi. Svoje slobodno vreme posvetila je proučavaju HTML jezika i kada ga je dekodirala napravila je vlastitu web stranicu WhateverLife na kojem je promovisala svoj talent te je stranica uskoro brojala oko 7 miliona posetilaca mesečno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

3. Džon Mejer

Ovaj mladić je zaslužan kreiranje prve app na Apple-u, a nije završio fakultet. Napustio ga je doduše kako bi se posvetio razvoju aplikacija na PlayStore-u što je privuklo ljude iz Applea, ali tamo se nije dugo zadržao. Naravno, otvorio je vlastitu startup firmu Fresco News u kojoj doslovno zarađuje mnogo novca.

4. Čejs Rid

Šta kada običan dečko iz susedstva voli da skuplja patike. Ništa - osim ako ima nos za posao. Rid je uz malu pomoć svog tate osnovao SneekerPawn, kolekcionarsku prodavnicu u kojem kolekcionari poput njega imaju mogućnost da kupuju, menjaju i prodaju svoju zbirku. Malo je reći da je prodavnica ubrzo postala veliki hit.

https://www.youtube.com/watch?v=jgsPfSJDa3k

5. El Fening 

Sa 15 godina zaradila je svojih prvih 5 miliona dolara. Ona je glumica, i to jako dobra, te se za nju već grabe mnoge filmske kuće. Baš kao i za njenu stariju sestru Dakotu Fening. Kritičari naime obema predviđaju dugu i zlatnu karijeru.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

6. Kristina Pimenova 

Njen trud možda nije istovetan kao i kod druge dece, ali ona važi za najlepšu devojjčicu na svetu. Za nju su se otimali mnogi modni velikani poput Fendija i Armanija, radila je punom parom i zgrnula ogromne svote novaca.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

7. Džulijet Brindak

Dok su njene vršnjakinje i vršnjaci vreme provodili na svetskim društvenim mrežama na kojima se kriju brojne opasnosti ova je tinejdžerka poželela da napravi stranicu koja će biti sigurna za klince njenih godina. Postala je sa 16 godina vlasnica društvene mreže namenjene isključivo za mlade ‘Miss O and Friends’ koja je postala jako popularna među tinejdžerima i ima oko 10 miliona poseta mesečno.

8. Robert Naj

Još jedan klinac s velikom strašću za stvaranjem. On je doduše lud za igricama, ali nije kao i svi ostali klinci na svetu. On je uspio da napravi svoju igricu Bubble Ball koju je stavio kao besplatnu demo igricu na Apple AppStore, uz dozvolu da je igrači kupe. Tako je sebi i Apple-u obezbedio po koji milion.

9. Noa Minc 

Kada učenica osnuje vlastitu agenciju za usluge dadilje i na tome okrene ogroman novac, ne preostaje joj ništa drugo nego da zaposli menadžera koji će se brinuti o njenom poslu dok je ona u školi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

10. Šon Bilnik 

Sa samo 14 godina i kapitalom od 500 dolara ovaj je klinac osnovao online trgovinu nameštajem nazvanu Bizchair. U kratkom periodu posao je morao da iseli iz svoje sobe u nekoliko ogromnih skladišta, a procenjuje se da godišnje zaradi oko 60 miliona dolara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve