Biznis
19.12.2018. 16:43
R.E. / Banca Intesa

NAJBOLJI POLJOPRIVREDNICI U 2018. GODINI: Intesa farmeri

grupna.jpg

 Proglašeni pobednici šestog ciklusa Intesa Farmer takmičenja

Banca Intesa juče je proglasila pobednike takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače Intesa Farmer 2018 koji su nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Titula Intesa Farmer ove godine je dodeljena Pavlu Tatiću iz Turije kod Srbobrana, kao i novčana nagrada u visini 1.200.000 dinara, dok je Jeno Kaposta iz Palića kod Subotice izabran za Intesa farmer Inovatora, dobivši 600.000 dinara. Za najboljeg Intesa mladog farmera proglašen je Vladimir Mitrović iz Pepeljevca kod Lajkovca, koji se na svoje imanje vratio sa 600.000 dinara i da na taj način pokaže da se i mladi ljudi dobro snalaze u vođenju
gazdinstva.
„Već šesti put zaredom Banca Intesa nagrađuje dobre agrarne rezultate promovišući primere odličnog upravljanja gazdinstvima i primene savremenih tehnologija, kako bi podstakla mlade da ostanu na selu. Banka kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a od ove godine je otvoren i Intesa Farmer centar. Verujem da je širok spektar proizvoda, personalizovana usluga, kao i učešće u programu subvencionisanog kreditiranja model koji je omogućio da za 20 odsto uvećamo broj gazdinstava kojima smo pružili podršku u 2018. godini sa 54 miliona evra plasmana, čime je Banca Intesa ostvarila rast od čak 24 odsto u odnosu na prošlu godinu.“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.
Na šesti ciklus Intesa Farmer konkursa prijavilo se više od 450 poljoprivrednika. Intesa farmer godine je izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, uključenosti njegove porodice, gde svi podjednako odgovorno doprinose ostvarenim rezultatima, zatim na osnovu realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, proširenja delatnosti u pravcu seoskog turizma, kao i drugog.

O Intesa farmer inovatoru se odlučivalo na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišćenja modernih tehnologija u proizvodnom procesu, kao i preradi i plasmanu inovativnih proizvoda na domaćem tržištu.

Intesa mladi farmer je bilo potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a u obzir su uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Najbolje poljoprivrednike je odabrao stručni žiri u sastavu Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima banke, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje, Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin. Banca Intesa je od 2008. godine, od kada posluje u oblasti agrara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pružila kreditnu podršku od čak 304 miliona evra, dok je u 2018. godini svoje tržišno učešće u segmentu poljoprivrede povećala na čak na 14,3 odsto.

Banca Intesa ad Beograd je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,35 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa neto bilansnom sumom od skoro 5 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 3,4 milijarde evra i ukupnim plasmanima od 2,8 milijardi evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući digitalizovanim poslovnim procesima i razvijenoj mreži od 157 ekspozitura širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje rezultate u svim oblastima poslovanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve