Biznis
26.08.2021. 08:19
Tanjug

Nova agrarna politika EU

Ne "cveta" ni u Sloveniji: Protest poljoprivrednika

traktor
Izvor: Shutterstock

Nekoliko organizacija slovenačkih poljoprivrednika organizovalo je demonstracije protiv nacrta strateškog plana za implementaciju zajedničke agrarne politike EU, kojom je predviđeno da se sa direktnog plaćanja poljoprivrednim proizvođačima pređe na finansiranje razvoja ruralnih područja.

U Gornjoj Radgoni gde je organizovan protest, kruži oko 60 traktora, a demonstranti negoduju jer je nacionalnim strateškim planom predviđeno da se 150 miliona evra direktnih izdvajanja preusmeri sa poljoprivrednika ka drugim primaocima i obavezama koje su usvojene na nivou EU, prenosi STA.

Anton Medved, šef Sindikata poljoprivrednika, rekao je da se poljoprivrednici protive prenosu sredstava i insistira da se slovenačka poljoprivreda mora zasnivati na održivim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima koja poljoprivrednicima i njihovim porodicama pružaju socijalnu, ekološku i ekonomsku sigurnost.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Poljoprivredni proizvodi neće se više prodavati kao avioni i kamioni"
Branislav Nedimović

Regulisanje tržišta

07.06.2021. 10:19

"Poljoprivredni proizvodi neće se više prodavati kao avioni i kamioni"

Pred poslanicima uskoro će se naći i Zakon o regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda koji je prošle nedelje usvojila Vlada. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže za RTS da će svima u lancu – od proizvođača do prerađivača – biti pronađeno mesto u sistemu na zakonom regulisan način.
Close
Vremenska prognoza
light rain
2°C
29.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve