Biznis
07.05.2020. 15:56
Tanjug

Kompanija Facebook uklonila

"NEAUTENTIČNO PONAŠANJE" Facebook ukinuo mrežu lažnih naloga

shutterstock_1050961571-1.jpg

Kompanija Facebook uklonila je mrežu lažnih naloga preko kojih su širene dezinformacije i lažne vesti iz Irana, Rusije i SAD,

Kompanija Facebook uklonila je mrežu lažnih naloga preko kojih su širene dezinformacije i lažne vesti iz Irana, Rusije i SAD, prenosi BBC.

Zbog kršenja pravila kompanije o zabrani koordinisanog neautentičnog ponašanja, Fejsbuk je ugasio naloge jedne američke korisničke mreže koja je širila lažne vesti o "teoriji zavere i dubokoj državi kojom upravlja predsednik Tramp".

Pročitajte još: Kako da očistite Instagram history?

Ova mreža je najpre negirala pretnje i zabrinutost zbog epidemije koronavirusa, a potom promenila narativ i počela da promoviše nadrilekarstvo i teoriju zavere da su 5G mreža i globalna elita "zaslužni" za pojavu koronavirusa.

Ukinuta je i iranska mreža kojom rukovodio državni informativni servis zbog kritika na račun SAD i Izraela i njihovog odnosa prema pandemiji.

Ruska mreža korisnika koju su, prema tvrdnjama kompanije Facebook, kreirali ruski državni mediji na Krimu, promovisala je stavove i teorije zavere o nastanku koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve