NEGATIVNI IDU U AVION: Lufthanza uvodi brz antigenski test

NEGATIVNI IDU U AVION: Lufthanza uvodi brz antigenski test

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS


Lufthaza će sledeće nedelje početi da radi brze antigenske testove na korona virus u Nemačkoj, koje će morati da prođu svi putnici da bi leteli.

U avion će moći da se ukrcaju samo oni čiji rezultat bude negativan ili oni koji mogu da pruže dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, saopštila je danas Lufthanza a prenosi Rojters.

Nemački nacionalni avio-prevoznik će testiranje primenjivati kod dva dnevna leta između Minhena i Hamburga od 12. novembra nadalje, da bi ispitao način na koji postupak testiranja može da uključi u stalnu praksu pre poletanja.

EPA-EFE/RONALD WITTEK

EPA-EFE/RONALD WITTEK

“Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja. Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti“, rekla je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze za kkorisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Pandemija je gurnula globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu, a njen oporavak do nivoa iz 2019. ne očekuje se pre 2025. godine.

  EPA-EFE/Nathalia Aguilar

EPA-EFE/Nathalia Aguilar

Avio-kompanije širom sveta vrše pritisak na vlade da ukinu ili ublaže karantinske mere i druga ograničenja putovanja i da umesto toga obezbede brza testiranja na Kovid na aerodromima.

Antigenski testovi mnogo brže daju rezultate od široko korišćenih PCR testova koji se rade u laboratoriji, ali mogu da budu manje pouzdani.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar