Biznis
06.11.2020. 20:28
Tanjug

Lufthaza će sledeće

NEGATIVNI IDU U AVION: Lufthanza uvodi brz antigenski test

w_56277818.jpg

Lufthaza će sledeće nedelje početi da radi brze antigenske testove na korona virus u Nemačkoj, koje će morati da prođu

Lufthaza će sledeće nedelje početi da radi brze antigenske testove na korona virus u Nemačkoj, koje će morati da prođu svi putnici da bi leteli.

U avion će moći da se ukrcaju samo oni čiji rezultat bude negativan ili oni koji mogu da pruže dokaze o negativnom testu u prethodnih 48 sati, saopštila je danas Lufthanza a prenosi Rojters.

Nemački nacionalni avio-prevoznik će testiranje primenjivati kod dva dnevna leta između Minhena i Hamburga od 12. novembra nadalje, da bi ispitao način na koji postupak testiranja može da uključi u stalnu praksu pre poletanja.

[caption id="attachment_305121" align="alignnone" width="710"]EPA-EFE/RONALD WITTEK EPA-EFE/RONALD WITTEK[/caption]

"Uspešno testiranje na svim letovima može biti ključ za revitalizaciju međunarodnog vazdušnog saobraćaja. Korišćenjem brzih testova želimo da steknemo uvid o potencijalnim kliconošama kod grupa ljudi koji ne pokazuju simptome bolesti“, rekla je Kristina Forster, članica odbora Lufthanze za kkorisnike, IT i korporativnu odgovornost.

Pandemija je gurnula globalnu vazduhoplovnu industriju u najgoru krizu, a njen oporavak do nivoa iz 2019. ne očekuje se pre 2025. godine.

[caption id="attachment_281943" align="alignnone" width="675"]  EPA-EFE/Nathalia Aguilar EPA-EFE/Nathalia Aguilar[/caption]

Avio-kompanije širom sveta vrše pritisak na vlade da ukinu ili ublaže karantinske mere i druga ograničenja putovanja i da umesto toga obezbede brza testiranja na Kovid na aerodromima.

Antigenski testovi mnogo brže daju rezultate od široko korišćenih PCR testova koji se rade u laboratoriji, ali mogu da budu manje pouzdani.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve