Biznis
10.07.2021. 08:00

Može i ovako...

Nisi vakcinisan? Nema posla!

vakcina, vakcinacija, posao
Izvor: Shutterstock

Vlada Fidžija najavila je da će vakcinacije protiv korona virusa biti obavezan uslov za rad, zbog čega će neki ljudi možda izgubiti svoje poslove ako ne budu hteli da se vakcnišu.

Premijer Frank Bainimarama rekao je da bi zaposleni u privatnom sektoru trebalo da prime barem jednu dozu vakcine do 1. avgusta, piše Gardijan.

"Nije bitno da li ste izvršni direktor kompanije, samostalni trgovac ili zaposleni, morate da se vakcinišete ako želite da nastavite da radite, inače će taj posao dobiti novog radnika. Nema uboda - nema posla, to je ono što nauka kaže da bi moralo biti učinjeno", rekao je Bainimarama.

Pojačanje kampanje vakcinacije takođe uključuje novčane kazne u rasponu od 20 do 4.000 američkih dolara zbog kršenja bilo kog od 20 prekršaja navedenih u propisima o javnom zdravstvu.

Bainimarama je dodao da je dobra vest to što vakcine brzo reaguju i da je AstraZeneka, koja je koristi na Fidžiju, efikasna 92 odsto.

Fidži je za 24 sata zabeležio 860 novih slučajeva korona virusa i tri smrti.

Zabeleženo je ukupno 51 smrtni slučaj od kojih je 49 u aprilu. Od tog broja njih 41 nije bilo vakcinisano, a preostalih osam je primilo jednu dozu vakcine.

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Možda jeste korona, ali milionera ima više nego ikada
Bogati ljudi

Više od 20 miliona ljudi

29.06.2021. 11:53

Možda jeste korona, ali milionera ima više nego ikada

U godini pandemije korona virusom broj milionera u svetu premašio je 20 miliiona, podaci su koje je objavila konsultantska firma Kepgemini (Capgemini).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve