Biznis
05.05.2020. 18:21
Tanjug

NOVA APLIKACIJA OSVAJA SVET: Omiljena zanimacija i bekstvo od realnosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslednjih par meseci stotine miliona ljudi širom sveta počele su da koriste novu aplikaciju Tik Tok za kratke video kreacije, izvestio je CNN.

Tokom vanrednih mera, Tik Tok je postala omiljena zanimacija i bekstvo od sive realnosti i jednoličnih medijskih izveštaja o pandemiji korona virusa za milione korisnika.

Tik Tok se pojavila u pravom trenutku, kada je ljudima bilo potrebno nešto novo i zabavno, neka vrsta kreativnog ventila tokom dugih dana kućne izolacije i zabrane kretanja.

Zahvaljujući Tik Toku, kratka video forma koja pretvara monotono sedenje kod kuća u amaterski filmski projekat, postala je popularna i samo u periodu od januara do marta je 315 miliona novih korisnika skinulo aplikaciju.

Ukupan broj korisnika premašio je 2 milijarde, a među njima je i Alana Cui (31) umetnica i influenserka iz Njujorka.

"Sa previše slobodnog vremena u kućnoj izolaciji, želela sam da kreativno iskoristim vreme, pa sam odlučila da preuzmem aplikaciju Tik Tok i prikažem korisnicima na globalnoj mreži kako se ja zabavljam i prekraćujem vreme kreativnim radom. Svakodnevno snimam video o svojim kućnim aktivnostima i postavljam ga na Tik Tok", kaže Alana.

U poslednjih mesec dana stotine miliona novih korisnika iz SAD, EU i drugih krajeva sveta preuzele su aplikaciju Tik Tok.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve