Biznis
14.03.2016. 14:03
ekspres

Nova fabrika u Svilajncu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

SVILAJNAC, 14. marta  - Švajcarska kompanija "PM Tećnik" otvara fabriku precizne mehanike u Industrijskoj zoni "Veliko Polje" u Svilajncu, u kojoj će raditi 50 radnika, a vrednost investicije je dva miliona evra. Ugovor o otvaranju fabrike sutra će svečano potpisati predstavnik "PM Tećnik" Majk Kugler i direktor Slobodne zone u Svilajncu Tijana Jovanović, saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću opštine Svilajnac.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Potpisivanje ugovora zakazano je za 12 sati u Velikoj sali Skupštine opštine Svilajnac. Svečanosti će prisustovati zamenica ambasadora Švajcarske u Srbiji Polin Mentone i ekonomski ataše Dragica Tomčić.
Švajcarska kompanija je zakupila proizvodnu halu u "Velikom polju", koju je opština izgradila i opremila potrebnom infrastrukturom za buduće investitore, i počela pripreme za otpočinjanje proizvodnje, navodi se u saopštenju.
U Industrijskoj zoni "Veliko polje" fabriku ima i Kompanija "Panasonik", koja zapošljava 390 radnika, sa namerom da ove godine proširi proizvodnju i poveća broj zaposlenih.} else {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
08.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve