Biznis
09.09.2022. 09:52
Promo

Mastercard

Novčaniku, doviđenja!

1
Izvor: Promo

Koliko puta do sada ste izašli iz kuće i shvatili, u nekom trenutku, da ste zaboravili novčanik?

Na primer, krenuli ste u šetnju sa svojim psom i poneli samo mobilni telefon. I šetate vi tako, prolazite pored pekare, poželite nešto da prezalogajite ali - nemate novac! Ili, istrčali ste iz kuće jer je poznanik, kojeg dugo niste videli, slučajno u vašem kraju i ima samo nekoliko minuta da se vidite. Seli ste u obližnji kafić i onda, nažalost, shvatili – novčanik je kod kuće u džepu pantalona koje ste nosili juče!

A tek dame… Koliko puta se desilo da novčanik ostane u drugoj tašni, a da se to uvidi tek kada dođe vreme za pauzu u ručak na poslu.

Ima i onih koji novac guraju u džepove jakni, trenerke… i zato nikada ne znaju gde im je novac i koliko ga imaju. A često, taj novac bude opran u mašini za veš, zajedno sa garderobom.

U svakom slučaju, panika i stres su neizbežni. “Jao, gde su mi pare”, “Novčanik mi je sigurno ispao iz džepa”, “Neko me je odžepario!”.

1
Izvor: Promo

Osim toga, zbog novčanika se često i gubi dragoceno vreme proveravajući da li smo poneli sa sobom baš sve što može da nam zatreba kada smo napolju.

Ali, zahvaljujući napretku tehnologije, postoji rešenje i za ovaj problem!

Zapravo, zahvaljujući Mastercard karticama više ne moramo da razmišljamo o tome gde smo ostavili svoj novčanik.

O čemu se radi?

Radi se o kartici koju, zahvaljujući mobilnim telefonima, uvek imamo uz sebe. Dovoljno je samo da instaliramo Google Wallet aplikaciju i da kažemo - zbogom novčaniku, zbogom panici, stresu, zbogom gubljenju vremena!  

1
Izvor: Promo

Dobro je znati i to da je Srbija postala jedna od skoro 50 zemalja u svetu koja ima ovu opciju plaćanja.

“Plaćanja Mastercard karticama kroz Google Pay mogu da se obavljaju beskontaktno, na svim lokacijama gde su beskontaktna plaćanja prihvaćena, tako da korisnici mogu sa sobom da nose samo mobilni telefon, čime se svakodnevica pojednostavljuje. Proces otpočinjanja mobilno plaćanja je jednostavan – korisnik ili preuzima Google Wallet aplikaciju digitalnog novčanika sa Google Play ili otvori tu aplikaciju (kod novijih telefona, aplikacija je već integrisana) i unosi Mastercard karticu ili slikanjem ili ručnim unosom podataka sa kartice nakon čega je potrebno da unese verifikacioni kod koji dobija od banke, i to je to, telefon postaje novčanik spreman za plaćanje onda kada vam je to potrebno", istakla je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard i dodala da je Google Pay usluga dostupna za sve korisnike Mastercard kartica u OTP banci, ProCredit banci i Poštanskoj štedionici.

Dakle, opustite se – budućnost je stigla!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve