Biznis
07.04.2019. 14:08
Forbes/ R.E.

NOVE GENERACIJE: Radnici pre za raznovrsnost zadataka, nego za unapređenje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svaki drugi od pet zaposlenih odbio bi unapređenje u zamenu za veću raznolikost zadataka i rad na važnijim projektima, pokazao je godišnji izveštaj konzultantske kompanije "O.C. Tanner" koja se bavi razvojem i zadovoljstvom zaposlenih, a koju je objavio Forbs.

Kompanija "O.C. Tanner" je sprovela anketu sa više od 14.000 zaposlenih u čak 12 različitih zemalja.

Reč je, kako piše Forbs, zapravo o novoj generaciji radnika, pa se tako čak 52 odsto pripadnika takozvane "generacije Z" (rođene između sredine 'devedesetih i sredine 2000-ih), kao i 45 posto "milenijalaca" koji su učestvovali u anketi, izjasnilo da im je važnije da imaju raznovrsne radne zadatke, nego što im je važno unapređenje.

Polovina ispitanika već je učestvovala u radu na nekom od posebnih projekata na svom radnom mjestu, a njih tri od četiri smatra da im je to puno više pomoglo u rastu i razvoju od ispunjavanja svakodnevnih radnih obveza. Uz to, zahvaljujući projektu u kojem su učestvovali, povezali su se s kolegama sa kojima inače nisu u direktnom kontaktu u vezi sa poslom, pa su na taj način ostvarili nove poslovne kontakte.

Istraživanje pokazuje da dajući svom zaposlenom priliku da učestvuje na posebnim zadacima u kompaniji, on se u više od 50 odsto slučajeva oseća kao da uči nešto novo i korisno, a u 26 odsto osećaju se vrednijim i uspješnijim, a imaju i osećaj da im poslodavac veruje.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve