NOVI EKSPERIMENT: Twitter želi da pratite “interese”, a ne samo ljude

NOVI EKSPERIMENT: Twitter želi da pratite “interese”, a ne samo ljude

Shutterstock


Twitter je upravo započeo još jedan eksperiment za koji se nada da će mu pomoći u unapređivanju poslovanja – mogućnost da korisnici prate teme na isti način kao što prate pojedinačne naloge.

Kompanija je o verziji ove ideje raspravljala više od godinu dana, ali najnoviji koncept, nazvan “posvećenost iskustvu sa interesovanjem”, podrazumevala bi ubacivanje novih tematskih tvitova na glavnom time line-u.

Twitter bi mogao da vas uputi da pratite određenu temu i onda izaberete izbor relevantnih tvitova oko te teme, bez obzira da li pojedinačno pratite naloge. Istovremeno, možete da se odlučiti i za isključivanje određenih tema.

Povezane vesti – Facebook steže obruč oko Whatsapp-a i Instagrama

Funkcija “Interesi” u početku će se testirati na Androidu samo za teme u vezi sa sportom. Nakon šireg predstavljanja,  zaposleni Twitter-a bi pripremali teme i dodavali na listu za raspodelu. Oni se ne bi automatski razvrstavali (što bi moglo da pojača pogrešne, zlonamerne ili štetne teme).

“Baš kao što ste tokom poslednjih 13 godina mogli da pratite naloge ili ih isključujete, želimo da omogućimo našim kupcima da prate teme i isključuju teme”, rekao je predstavnik Twitter-a Kajvon Bejkpur. “Možda ćete odlučiti da isključite politiku na jedan dan i pogledate samo neko štene na Twitter-u”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar