NOVO U ER SRBIJI: U junu za Veneciju 4 puta nedeljno!

NOVO U ER SRBIJI: U junu za Veneciju 4 puta nedeljno!


Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da planira uvođenje letova za Veneciju koji će se odvijati četiri puta nedeljno od 1. juna 2017. godine.

Direktni letovi biće promovisani na ovonedeljnom Beogradskom sajmu turizma.

Prvi let predviđen je za 1. jun, a na liniji do venecijanskog aerodroma Marko Polo (VCE) svake nedelje leteće  ATR 72 avion sa ukupno 560 sedišta u oba pravca.

„Grad mostova’‘  kako zovu Veneciju, pošto ima na stotine mostova iznad kanala, biće treća destinacija u Italiji do koje leti Er Srbija, pored Milana i Rima.

Letovi će se obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom, a trajaće otprilike dva sata.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, izjavio je: „Veoma se radujemo što ćemo leteti za Veneciju ovoga leta i tako povezati Beograd sa gradom koji zbog svoje bogate arhitekture i kulture posećuju milioni turista svake godine.

„Naši letovi četiri puta nedeljno pružiće poslovnim i turističkim putnicima lako povezivanje sa srpskom prestonicom, ali i sa Jugoistočnom Evropom kao i Bliskim Istokom preko Beograda. Pored toga, procenjuje se da više od 55 odsto srpske dijaspore u Italji živi baš u oblasti koju pokriva venecijanski aerodrom Marko Polo, što je oko 70.000 ljudi, i oni će imati koristi od ove nove vazduhoplovne veze sa Srbijom. Naše prisustvo na italijanskom tržištu je značajno, a planiramo saradnju sa našim turističkim i poslovnim partnerima, uključujući Alitaliju i Etihad ervejz, da bismo osigurali uspeh nove linije.”

Red letenja za Veneciju

Broj leta Polazak iz Polazak Odredište Dolazak Dani
JU560 Beograd (BEG) 07:05 Venecija (VCE) 09:00 Utorak, četvrtak
JU561 Venecija (VCE) 09:35 Beograd (BEG) 11:20 Utorak, četvrtak
JU564 Beograd (BEG) 18:00 Venecija (VCE) 19:55 Ponedeljak, nedelja
JU565 Venecija (VCE) 20:30 Beograd (BEG) 22:15 Ponedeljak, nedelja

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar