Biznis
05.03.2022. 22:10
Beta

Budućnost Srbije

O čemu će biti reči na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu

kopaonik
Izvor: Shutterstock

Na Kopaoniku sutra, 6. marta, počinje 29. Kopaonik biznis forum, koji će do 9. marta okupiti 1.000 učesnika, a centralna tema biće "Srbija 2030: Agenda održivog razvoja".

Tokom četiri dana biće održane tri plenarne sesije, kao i 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika.

Kako su istakli predstavnici organizatora, Saveza ekonomista Srbije, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomski i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava, i gde vide Srbiju 2030. godine.

Ukazali su da je Kopaonik biznis forum platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i definisanje održive ekonomske politike.

Na skupu će pored ostalih govoriti ministar finansija Srbije Siniša Mali, guvernerka narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Učestvovaće i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ekonomski forum će zatvoriti predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić.  

Na Kopaonik biznis forumu će učestvovati i predstavnici Svetske banke, Medjunarodnog monetarnog fonda, ekonomisti i privrednici iz zemlje i regiona.

Zainteresovani će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.

Razmatraće i digitalizaciju, IT sektor, startap preduzeća, potom domete makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gas u Srbiji neće poskupeti
Gas

Ograničenje cena

04.03.2022. 19:35

Gas u Srbiji neće poskupeti

Poštrošači prirodnog gasa u Srbiji ni u narednih dva meseca, iako mu raste cena na svetskim berzama, neće morati da računaju na poskupljenje jer je Vlada Srbije donela uredbu o ograničavanju cena na nivou iz novembra 2021. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve