Od aprila niža cena gasa

Od aprila niža cena gasa


NOVI SAD, 11. marta – Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je  niže cene priordnog gasa od aprila do juna. Bajatović je nakon regionalne konferencije “Energetske perspektive i izazovi” na Novosadskom sajmu novinarima rekao da će aktuelna cena prirodnog gasa važiti do kraja marta meseca, a da će u periodu od aprila do juna biti niža. Govoreći o tržištu prirodnog gasa i drugih energenata u Srbiji Bajatović je kazao da je ono liberalizovano i da svako može da dobije licencu za trgovinu.

Novi Sad, 11. marta 2016 - Direktor Srbijagasa Dusan Bajatovic i ambasador Holandije u Beogradu Henk van den Dol na  Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i izazovi" na Novosadskom sajmu. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

“Svi mogu da pristupe višku transportnog sistema koji će biti pod vlasništvom Distribucije gasa srbije kao nove firme i svi mogu da se pojave na srpskom tržistu”, rekao je Bajatović.  Po njegovim rečima cene neće biti jedini opredeljujući faktor prilikom odlučivanja od koga će se kupovati prirodni gas ili električna energija, već da će značajan uticaj na to imati uslovi iz ugovora o načinu povlačenja energenata, garancijama za preuzete količine i drugi parametri. Bajatović je rekao da veruje da će vreme prave konkurencije na tržištu Srbije kada je o nergentima reč, biti od 2018.
Konferenciju su zajednički organizovali Novosadski sajam i Kompanija “Kolor pres grupa” iz Novog  Sada i na njoj su pored ministra za rudarstvo i energetiku Aleksandra Antića i Bajatovića, učestvovali ambasador Holndije u Beogradu Henrik van de Dol, predstavnik američke ambasade zadužena za ekonomska pitanja Ana Buls i šef ekonomskog odelenja Delegacije EU u Srbiji Frik Janmat.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar