Biznis
21.05.2024. 18:15
R.E./TV Prva

(Ne)očekivano

Da li znate odakle dolaze turisti koji najviše posećuju Srbiju

Kalemegdan
Izvor: Shutterstock/miamia

Srbija je prema najnovijem izveštaju Evropske turističke komisije i ove godine na prvom mestu u Evropi po stopi rasta broja turista u odnosu na period pre pandemije, što je potvrdio i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić.

Ono što je zanimljivo jeste da u Srbiji, a ponajviše u Beogradu prednjače posetioci iz Turske, ali tu su i Kinezi, Rusi i mnogi drugi.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović otkrio je ko to dolazi u našu zemlju.

"Od 2014. godine, pa do sada, sa izuzetkom 2020. godine kada je bila pandemija, Beograd svake godiine beleži rekordne rezultate. On je 2"apija" ne samo Srbije već i celog ovog dela Evrope. Turski državljani su naši najbrojniji posetioci, i da razotkrijemo još jednu zabludu - u ove brojke ne ulaze ljudi koji su poput Rusa rezidentni, takođe Turci koji ovde rade itd", rekao je Popović za TV Prva i dodao:

"Preko 400 hiljada noćenja su imali samo Turci tokom prošle godine u Beogradu, i ponovo su prvi na listi turista koji nas posećuju. 2019. godine su to bili Kinezi, a njihov interes za našu zemlju je i dalje ogroman", rekao je direktor Turističke organizacije Beograda, a više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve