Biznis
29.06.2022. 17:03
Promo

Hotel Hilton

Održani poslovni susreti sa italijanskim kompanijama iz sektora nakita

ITA   3
Izvor: Arsenije Radenović

Poslovni susreti sa italijanskim kompanijama iz sektora nakita koje je organizovala Agencija ITA/ICE, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem proizvođača zlatnog i srebrnog nakita i nakita sa dragim kamenjem - Federorafi, Udruženjem koje zastupa interese i pruža usluge zanatskim radnjama i sektoru malih i srednjih preduzeća - Confartigianato i Nacionalnom konfederacijom zanatskih radnji i malih i srednjih preduzeća - CNA, održani su 28. juna u hotelu Hilton.

ITA   2
Izvor: Arsenije Radenović

Susrete su otvorili Nj.E. Luka Gori, Ambasador Italije u Srbiji i direktor Agencije ITA/ICE u Beogradu i Podgorici, Antonio Ventreska, dok je sastancima prisustvovalo 18 italijanskih firmi iz sektora nakita i više od 50 poslovnih kupaca iz Srbije i zemalja regiona.

ITA   1
Izvor: Arsenije Radenović

Agencija za spoljnu trgovinu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća ITA/ICE je vladina agencija koja podržava konsolidaciju i trgovinsko-ekonomski razvoj italijanskih firmi na inostranim tržištima i promoviše privlačenje stranih investicija u Italiju. Kao dinamična, moderna organizacija i uz podršku velikog broja kancelarija u inostranstvu, ITA/ICE obavlja aktivnosti informisanja, podrške, konsaltinga, promocije i obuke za mala i srednja italijanska preduzeća. Zahvaljujući upotrebi najsavremenijih instrumenata promocije i višestrukih kanala komunikacije ITA/ICE kontinuirano radi na afirmisanju izuzetnih usluga i proizvoda Made in Italy u svetu.

ITA   6
Izvor: Arsenije Radenović

"Firme zaista cene način na koji smo pripremili ovaj događaj na kome je bilo prisutno vise od 50 potencijalnih kupaca iz zemalja regiona za 18 prisutnih italijanskih kompanija. Sve pozvane kompanije su prisustvovale događaju, što je prevazišlo naša očekivanja. To nam ukazuje na to da postoji snažna želja za brendom Made in Italy u Srbiji a mi ćemo učiniti sve da vas sa tim brendom upoznamo i unapredimo ga“ – izjavio je direktor Agencije ITA/ICE u Beogradu i Podgorici, Antonio Ventreska

ITA   5
Izvor: Arsenije Radenović

Ambasador Italije, Luka Gori, na otvaranju ove manifestacije, podsetio je da je "Italija u 2021. godini udvostručila vrednost svog izvoza u Srbiju u ovom sektoru i zauzela drugo mesto među trgovniskim partnerima Beograda što se tiče nakita i predmeta od plemenitih metala. Još jedna korisna inicijativa za osnaživanje italijanskog prisustva na srpskom trzištu i doprinos jačanju veza imeđu naše dve zemlje.“

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Verenički prsten: 10 stvari koje treba znati pre kupovine
prsten

Saveti

15.12.2021. 03:00

Verenički prsten: 10 stvari koje treba znati pre kupovine

Najvažniji "sastojci" svake veridbe su ljubav i iskrenost, ali i prsten može biti pokazatelj da ste posvetili vreme i pažnju odabiru komada koji će najviše pristajati osobi kojoj je namenjen.

Zato vam nudimo mali vodič i na šta bi sve trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve