Biznis
29.11.2021. 18:18
R.E.

Džek Dorsi

Osnivač i izvršni direktor Twittera podneo ostavku

Džek Dorsi, 29. 11. 2021.
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Osnivač i izvršni direktor Twittera Džek Dorsi, podneo je ostavku na mesto prvog čoveka ove društvene mreže i odluka odmah stupa na snagu. Dorsi će ostati član menadžmenta do sledeće godine.

Tehnološki šef Twittera Parag Agraval će preuzeti ulogu izvršnog direktora.

"Odlučio sam da napustim Twitter jer verujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača. Moje poverenje u Paraga kao direktora je veliko. Njegov rad u prethodnih 10 godina je bio transformacioni. Duboko sam mu zahvalan zbog njegovih veština, srca i duše. Vreme je za vođstvo", saopštio je Dorsi, preneo je CNN.

Dorsi se obratio i na Twitter, gde je napisao da je to bila samo njegova odluka.

"Bilo mi je teško, naravno. Volim ovu mrežu, kompaniju, volim vas sve, mnogo. S jedne strane sam tužan, s druge sam radostan. Nema mnogih kompanija koje su dostigle ovaj nivo. I nema mnogo osnivača koji biraju dobrobit kompanije pre svog ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez", napisao je Dorsi.

Nakon objave ove vesti, Twitter akcije su skočile za 11 odsto.

Dorsi osim Twittera ima i digitalnu platnu kompanije Square

Inače, jedan od akcionara Twittera "Eliot Menadžment" zatražio je smenu Dorsija s mesta direktora još 2020. godine, pre nego što je investiciona firma postigla dogovor sa menadžmentom kompanije Twitter.

Osnivač "Eliot Menadžmenta" i milijarder Pol Singer pitao je tada da li Dorsi treba da vodi obe kompanije, pozivajući ga da napusti funkciju jedne od njih (Twitter ili Square).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Princ Hari: Upozorio sam Twitter da dozvoljava državni udar
Princ Hari 10.11.2021.

Upad u zgradu Kapitola

10.11.2021. 13:50

Princ Hari: Upozorio sam Twitter da dozvoljava državni udar

Princ Hari je rekao da je upozorio direktora "Twittera" Džeka Dorsija na političke nemire u SAD i to samo dan uoči smrtonosnih nereda 6. januara.
Close
Vremenska prognoza
mist
-9°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve