Biznis
20.05.2020. 14:00
CNN

PAD POTRAŽNJE: Rols-Rojs gasi najmanje 9.000 radnih mesta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Britanski proizvođač motora za avione Rols-Rojs ugasiće najmanje 9.000 radnih mesta zbog pada tražnje za avio-prevozom izazvanog pandemijom korona virusa.

"Predlažemo veliku reorganizaciju poslovanja kako bismo se prilagodili novom nivou potražnje kod kupaca naših proizvoda", navela je kompanija u današnjem saopštenju, prenosi američka tv mreža CNN.

U britanskoj kompaiji procenjuju da će rezultat te reorganizacije biti gubitak najmanje 9.000 zaposlenih od njihove globalne radne snage koja broji 52.000 ljudi.

Pročitajte još: Prve patike Er Džordan prodate za 560.000 dolara

Rols-Rojs još nije otkrio gde će smanjivati broj radnih mesta, ali će sektor civilnog vazduhoplovstva snositi glavninu tereta restrukturiranja, navodi CNN.

Kažu da će biti potrebno nekoliko godina da se komercijalno vazduhoplovno tržište vrati na nivoe na kojima je bilo pre samo nekoliko meseci.

"Vlade širom sveta čine sve što mogu kako bi kratkoročno pomogle preduzećima, ali mi moramo da odgovorimo na tržišne uslove srednjoročno sve dok svet avijacije ponovo ne poleti u punom obimu, jer vlade ne mogu da zamene održivu potražnju klijenata koja jednostavno nije tu", naveo je glavni izvršni director Rols-Rojsa Voren Ist u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve