Biznis
13.11.2018. 17:30
ekspres

"Pakleni" novembar na Beogradskom sajmu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle izuzetno uspelog Sajma nameštaja, drugu polovinu sajamskog novembra obeležiće najgušći i najraznovrsniji mogući potpuri manifestacija i događanja, koji će na ovaj ili onaj način ući u život svakog građanina ove zemlje.

Već 18. novembra, u halama 1 i 4, održava se jesenja, 63. Međunarodna izložba pasa svih rasa - CACIB Beograd, koja označava kraj ovdašnje kinološke sezone. Za titulu najlepšeg psa izložbe nadmeće se više od hiljadu pasa svih rasa iz tridesetak zemalja, a pse ocenjuju eminentne međunarodne kinološke sudije.
Od 21. do 24. novembra, u hali 3 Beogradskog sajma, posetioce očekuju đakonije i nektari na 13. Sajmu etno hrane i pića. Radi se o regionalnoj, elitnoj i najvećoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

 Sajam etno hrane i pića još neće biti završen, u hali 1 će 23. novembra početi i do 25. novembra trajati 7. Međunarodni sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije i u saradnji sa nacionalnim granskim sportskim savezima. Programom sajma predviđeno je predstavljanje ključnih sportskih organizacija i institucija, stotinak sportova i sportskih disciplina, najuspešnijih sportista i osvajača medalja.

 Od 29. novembra do 2. decembra hala 4 će biti mesto održavanja 33. Expo-zima, sajma zimske sportske opreme, koji već četvrtu deceniju usrećuje ljubitelje zimskih sportova i turizma na jednom mestu. Oni će na sajmu moći da pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane, od ove godine ne samo za zimsku nego i za predstojeću letnju turističku sezonu.
U isto vreme, od 29. novembra do 2. decembra, ali u halama 3, 3A i 5 održaće se već legendarni Festival nauke. Tokom 12. izdanja ove, najveće manifestacije u oblasti promocije nauke i obrazovanja, predstaviće se više od 60 naučih i obrazovnih institucija, udruženja ali pojedinaca iz Srbije i iz inostranstva. Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora.

 Ali ni to nije sve. Od 30. novembra do 2. decembra, u halama 1 i 2 Beogradskog sajma, održaće se Games.com, sada već i zvanično najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom "Levelovati se mora", Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara - od virtuelne realnosti, preko PC gеjminga i konzola pa do tradicionalnih društvenih igara. Festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu, epicentar je samog vrha gejming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima.

 Konačno, da bi "pakao" bio potpun, za 29. novembar je predviđen početak rada "Starlanda", najvećeg i najmodernijeg zabavnog parka u regionuprvog u Srbiji zatvorenog tipa, smeštenog u halama 7, 8 i 9  Beogradskog sajma. Sadržaji će po halama biti raspoređeni prema uzrastu posetilaca te vrsti zabave i interesovanja - od klasičnih igara poput bilijara, pikada, stonog hokeja i fudbala, pa do najneverovatnijih čuda iz oblasti virtuelne realnosti.

I još jedanput, mesto na kome se sve to događa je Beogradski sajam.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
24.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve