Biznis
25.06.2021. 21:00
R.E.

Prvi put u Srbiji

Platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Fakultet za medije i komunikacije
Izvor: Fakultet za medije i komunikacije

Sa željom da kreira zajednicu jednakih mogućnosti za sve, Forum mladih sa invaliditetom organizovao je događaj “Osnivanje Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom”.

Događaj je organizovan u znak zahvalnosti kompanijama koje su prepoznale i podržale njihov entuzijazam i trud, i koje su doprinele promeni paradigme razumevanja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom je mreža poslodavaca, sa ciljem pružanja strateške podrške u njihovom aktivnijem pristupu dugoročnom i održivom zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Predstavlja inovativnu zajednicu znanja i prakse.

Prva te vrste u Srbiji, Platforma pruža podršku osobama sa invaliditetom, ali i poslodavcima i kreatorima javnih politika kako bi zajedno stvorili zdravo okruženje koje neguje društvo ravnopravnosti i daje iste prilike na tržištu rada za sve.

Fakultet za medije i komunikacije
Izvor: Fakultet za medije i komunikacije

"Neizmerno sam zahvalna na podršci koju su nam kompanije pružile. Važno je podstaći menjanje paradigme razumevanja osoba sa invaliditetom u društvu, jer je to preduslov za stvaranje inkluzivnog društva. Uspostavljanjem mreže podrške, imamo priliku da zaista menjamo ljudske živote na bolje", rekla je Jovana Krivokuća-Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

Gostima su se obratile i Jovana Mihajlović iz Švajcarske kancelarijeza saradnju, Danijela Stojanović ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, Monika Pejčič iz Delta Holdinga i Ljiljana Pavlović u ime Unije poslodavaca Srbije.

Događaj je imao i onlajn prenos na društvenim mrežama, a organizaciju i realizaciju su pomogle kompanije PC centar, brend Xiaomi i studentkinje Fakulteta za medije i komunikacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve