Počinje izgradnja naplatne stanice Vrčin

Počinje izgradnja naplatne stanice Vrčin


BEOGRAD, 24. marta  – Na autoputu kod Beograda danas počinje izgradnja naplatne stanice “Vrčin” koja će se koristiti nakon izmeštanja rampe u Bubanj Potoku, gde će se nalaziti prva robna kuća švedske Ikee. V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Štrabaga u Srbiji Dragan Pavelić prisustvovaće početku pripremnih radova u podnožju Begaljičkog brda, najavili su Putevi Srbije.
BUBANJ POTOKŠvedski proizvođač nameštaja je započeo radove na oko 15 kilometara od centra Beograda i prva robna kuća bi trebalo da bude završena najkasnije do leta naredne godine. Prva faza tog projekta je vredna 70 miliona evra i biće zaposleno 300 ljudi.
Naplatna rampa “Bubanj Potok”, kako je ranije rečeno Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, trebalo bi da bude izmeštena do sredine oktobra, a posao je vredan 2,1 milijardu dinara. Štrabag je glavni izvođač radova, a na tom poslu biće angažovane firme Vojvodina-put, PZP Zaječar i druga srpska preduzeća.

BUBANJ POTOK 1

Ikea je u Bubanj Potoku kupila više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće.  “Na nivou borda Ikee razmatra se mogućnost da se napravi dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, s ciljem izgradnje ritejl parka, odnosno šoping centar do Ikee. Taj ritejl park će se prostirati na 40.000 do 50.000 kvadrata i zaposliće direktno do 600 ljudi na samom objektu”, izjavio je ranije regionalni direktor za razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić. Objekat kod Bubanj Potoka će se prostirati na više od 30.000 kvadrata i direktno će zaposliti oko 300 ljudi.
Ikea planira u Srbiji da izgradi ukupno pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nisu i jednu u centralnoj Srbiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar