Biznis
10.03.2020. 13:42
Promo

Počinje m:tel Playground IoT izazov Prijavite svoju ideju iz oblasti energetske efikasnosti

mtel.png

Energetska efikasnost podrazumeva širok opseg delatnosti koje vode ka povećanju efikasnosti potrošnje, odnosno uštede energije, a Evropska Unija je energetsku efikasnost istakla kao jedan od ključnih načina za postizanje ciljeva održivog razvoja.

Stoga je kompanija m:tel pokrenula IoT izazov upravo iz te oblasti i to u mesecu martu, jer je u ovom mesecu, tačnije 5. marta obeležen Međunarodni dan energetske efikasnosti.

Izazov je pokrenut u okviru m:tel Playgorund-a i predstavlja edukativno-takmičarski program, a namenjen je tehnološkoj zajednici Bosne i Hercegovine, odnosno developerima, inženjerima i svima onima koji se bave IoT tehnologijom.

Playground izazovom učesnici okupljeni u timove treba da predlože, a naknadno, uz podršku i mentorstvo u okviru Playground programa, da realizuju hardversko-softversko IoT rešenje koje bi povećalo energetsku efikasnost u nekoj od sledećih oblasti:
- pomoć građanima i privrednim subjektima da vode računa o svojoj komunalnoj potrošnji kroz povećanje energetske efikasnosti;
- podizanje svesti javnosti o važnosti energetske efikasnosti, te uticanje na pozitivnu promenu ponašanja;
- unapređenje energetske efikasnosti u saobraćaju kroz efikasnije upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i načinima njenog korištenja;
- unapređenje energetske efikasnosti kroz efikasnije upravljanje, korištenje i zaštitu prirodnih resursa.

Rešenje koje svaki od timova realizuje može da obuhvata jednu ili više navedenih oblasti. Svaki tim treba da bude sastavljen od minimalno dva, a maksimalno pet članova od kojih minimalno jedan mora da bude punoletan.

Kompanija m:tel će odabrati maksimalno 10 timova, čija će rešenja biti realizovana u ostalim fazama Playground programa, a odabrani timovi će:
- imati mogućnost korištenja LoRa mreže;
- imati mogućnost korišćenja Mtel Cloud platforme;
- proći kroz intenzivni akceleratorski program poslovne i tehničke podrške (kao što su treninzi sa ciljem validacije ideje, predavanje o IoT tehnologiji, trening prezentacionih veština);
- moći da računaju na tehničku i biznis mentorsku podršku od strane kompanije m:tel.

Nagradni fond za Playground izazov iznosi 10.000 KM.

Prijave koje sadrže predlog IoT rešenja za energetsku efikasnost potrebno je poslati najkasnije do 20. aprila 2020. godine.

Formular za prijavu, detaljan pravilnik Playground izazova, te više detalja o Playground programu potražite na adresi www.playground.mtel.ba. Putem mail adrese [email protected] možete uputiti pitanja organizatoru ukoliko su vam potrebna dodatna pojašnjenja.

Kompanija m:tel kroz ovaj program promoviše i daje podršku tehnološkoj zajednici sa ciljem pronalaska partnera i novih poslovnih prilika, stvaranju i jačanju inovativne kulture, te ističe važnost društvene odgovornosti.

Podsećamo da m:tel Playground predstavlja program u kojem svi zainteresovani imaju priliku da čuju sve o najnovijim tehnološkim trendovima na meetup događajima koji će biti organizovani tokom cele 2020. godine.

Zato vas pozivamo da se prijavite i redovno pratite sve pozive i novosti na adresi www.playground.mtel.ba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve