Biznis
28.09.2020. 15:32
Tanjug

Kompanija Huawei na

PODRŠKA MLADIM IT TALENTIMA: Huawei ulaže 1,5 milijarde dolara u narednih 5 godine

w_56316291.jpg

Kompanija Huawei na ovogodišnjem skupu Huawei Connect 2020 koji se održava onlajn, najavila je ulaganja od 1,5 milijardi dolara u

Kompanija Huawei na ovogodišnjem skupu Huawei Connect 2020 koji se održava onlajn, najavila je ulaganja od 1,5 milijardi dolara u naredne pet godine, ali i programe podrške za 1,8 miliona programera.

Predstavnici te kompanije rekli su, kako je preneto u saopštenju, da su pripremljeni razvojni paketi za više od 1,8 miliona programera u cilju prodrške razvoja mladih IT talenata, a ostvarena je i saradnja sa 72 univerziteta iz ove oblasti u cilju pokretanja Inteligentne fondacije.

Inače, u odnosu na 2016. godini, kako je istaknuto, kada je 25.000 programera radilo na cloud i kompjuterskim tehnologija, taj broj danas je porastao na 1,8 miliona, što je za 70 puta više.

Na skupu Huawei Connect 2020 predstavljena je i platforma veštačke intelegencije za omogućavanje ModelArts 3. 0.

Istaknuto je da ta kompanija nudi dve glavne platformu za distribuciju aplikacija, odnosno Huawei Cloud Marketplace i Huawei AppGallery koje omogućavaju brz dolazak do potencijalnih korisnika širom sveta, a istovremeno nude programe poslove podrške.

[caption id="attachment_302743" align="alignnone" width="692"]EPA-EFE/FILIP SINGER EPA-EFE/FILIP SINGER[/caption]

Godišnji obim transakcija tržišta Huawei Cloud već je premašio milijardu juana, realizovao je 100. 000 pordudžbina, a platforma je stekla i 30 partnera sa više od deset miliona juana prodaje.

Kako se navodi u saopštenju, postoji više od 1. 000 partnera kompjuterskih tehnologija, a više od 3. 000 rešenja je sertifikovano za kompatibilnost na Huawei Cloud.

Povezane vesti - Vrednost ”Tesle” pala za 50 milijardi dolara

U prvoj fazi Huawei Cloud SaaS program podržaće 1. 000 SaaS aplikacija i ponudiće cloud resurse u vrednosti do 200. 000 juana po aplikaciji.

S druge strane, Huawei Cloud HMS Ecosystem program podržava 1. 500 HMS aplikacija sa cloud resursima u vrednosti od 500 miliona juana.

Iz te kompanije naglašavaju da će svaka aplikacija koja je spremna za tržište i ispunjava uslov, dobiti besplatnu promociju u vrednosti do 1,2 miliona juana.

Infrastrukturni softver kompjuterskih tehnologija poput openEuler-a, openGauš-a, openLooKeng-a i okvira veštačke inteligencije MindSpore-a, će biti dostupni. HUAWIE CLOUD nudi vše od 210 usluga i rešenja koja zadovoljavaju potrebe globalnih kupaca, a 1,5 miliona programera koristi njihove benefite.

Inače, programeri koji razvijaju aplikacije, naglašava se u saopštenju, opremljeni su znanjima i veštinama za kodiranje, ali novina je u tome što od sada ljudi koji ne znaju da kodiraju mogu to da nauče uz Huawei Cloud koji nudi platformu po imenu ROMA AppCube, a koja pruža priliku da kreiraju aplikacije upotrebom veoma jednostavnih alata.

[caption id="attachment_302745" align="alignnone" width="669"] EPA-EFE/FILIP SINGER EPA-EFE/FILIP SINGER[/caption]

Huawei Cloud nudi tri vrste usluga za omogućavanje tehnologija, odnosno veštačke inteligencije, aplikacija i podataka.

ModelArts, razvojna platforma veštačke inteligencije kompanije Huawei Cloud, nudi više od 300 modela znanja u industriji, dok je Roma okvir za omogućavanje aplikacija razvio više od 2. 000 industrijskih aplikativnih sredstava.

Huawei Cloud ModelArts pomaže naučnostraživačkim institucijama u istraživanju nauke o mozgu, naglašava se u saopštenju.

Povezane vesti - ČETVRTI CIKLUS ZAPOŠLJAVANJA: Amazon zapošljava novih 100.000 ljudi

Direktor istraživačkog centra Mesoconnectome Centra za izvrsnost nauci o mozgu i inteligentnoj tehnologiji, koji je inače deo Kineske akademijs nauka, dr Du Ksufei na ovogodišnjem skupu je govorio o tome kako su koristili ModelArts za mapiranje kompletnog seta neurona i sinaptičkih veza u mozgu larvi, zebri i riba kako bi, kako je rekao, razumeli inteligenciju inspirisanu mozgom.

U saopštenju se dodaje da ModelArts može automatski da prati i rekonstruiše neurone sa tačnošću do 95 odsto i stopom opoziva.

Istovremeno okvir za omogućavanje podataka Dayu lansirao je preko 200 uobičajenih modela podataka.

Na skupu osnivač i izvršni direktor kompanije DeepRobotics doktor Žu Kiuguo predstavio je projekat ove kompanije koji je iskoristio ModelArts i Atlas 200DK za obuku inteligentnog četvoronožnog robota pod nazivom Juejing.

[caption id="attachment_226731" align="alignnone" width="675"]Shutterstock Shutterstock[/caption]

Ovaj robot, kazao je on, idealan je izbor za inteligentne nadzor fabrika.

Robot je baziran na interaktivnoj analizi zasnovanoj na grafikonima znanja, pojačanom učenju, dinamičnom donošenju odluka i sinergiji cloud, a može da ima osećaj za okruženje u realnom vremenu.

Istovremeno inteligentno planira rute i preduzima odgovarajucće mere za zaštitu industrijskih parkova.

Huawei Connect 2020 je vodeći skup koji ova kompanija svake godine organizuje za globalnu ICT industriju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve