Biznis
16.08.2022. 12:00
Beta

Protest se nastavlja

Poljoprivrednici nastavili blokadu centra Novog Sada

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina.

Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa predstavnicima Vlade Srbije Mileta Slankamenac potvrdio da je plan da blokade budu nastavljene širom Srbije jer još nisu ispunjeni njihovi zahtevi.

Kako je pojasnio za portala 021.rs, na pregovorima u ponedeljak dogovoren je iznos premije za mleko, moratorijum na kredite, subvencije za naftu, ali da nema dogovora o otkupnoj ceni suncokreta.

Ratari su korigovali svoj zahtev sa 75 na 73 dinara po kilogramu suncokreta, ali im Vlada nudi 70,50 dinara, računajući i sve manipulativne troškove.

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Sastanak premijerke Ane Brnabić i ratara trajao je oko devet sati i prekinut je nešto posle 19 časova kako bi poljoprivrednici izašli i o rezultatima pregovora obavestili ljude na blokadama.

Predstavnici poljoprivrednika sada čekaju da Vlada Srbije mejlom javi cenu suncokreta, a neophodno je da ta cena bude bar 73 dinara kako bi bio postignut dogovor.

Protesti nezadovoljnih poljoprivrednika počeli su pre osam dana i proširili u velikom broju mesta u Srbiji.

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija će stati", upozoravaju poljoprivrednici
traktor

Kragujevac

15.08.2022. 11:40

"Srbija će stati", upozoravaju poljoprivrednici

Poljoprivrednici iz okoline Kragujevca upozorili su da će 'Srbija stati' ako današnji pregovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ne budu uspešni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve