Posle šest godina avion Er Fransa sleteo na beogradski aerodrom

Posle šest godina avion Er Fransa sleteo na beogradski aerodrom


Uz tradicionalni vodeni pozdrav, avion kompanije Air France danas je posle šest godina pauze, sleteo na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Air France ponovo povezuje Beograd i Pariz svakodnevnim letovima sa pariskog aerodroma Šarl de Gol.

Ovim povodom je na beogradskom aerodromu, uz pravu francusku inauguracionu ceremoniju, održana i konferencija za medije. Okupljenim novinarima obratili su se generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports Nikola Notbar, ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, generalni direktor Air France-KLM za Francusku Zoran Jelkić i generalni direktor Air France-KLM za Alpe i Balkan i Centralnu Evropu Tajs Komen.

– Veoma smo ponosni što se Air France vratio u Beograd, grad koji se skoro čitav vek nalazi na mapi letova naše kompanije. Želimo da ponovno otvaranje ove istorijske avio-linije bude zalog budućih uspeha za sve, počev od srpskih i francuskih putnika i kompanija, preko beogradskog aerodroma, do Air France-a. Trudićemo se da srpskim putnicima pružimo vrhunsku uslugu po kojoj je Air France čuven i da im olakšamo pristup širokoj Air France-ovoj mreži letova sa aerodroma Šarl de Gol” – rekao je Tajs Komen.

Inače, letom iz Pariza u Beograd sletela je delegacija francuskih privrednika i novinara, kao i naš proslavljeni violinista Nemanja Radulović, česti putnik Air France-a.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar