Biznis
28.03.2022. 15:10
Beta

Rusija

Poznato kada počinje plaćanje gasa u rubljama

gas
Izvor: Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin do 31. marta očekuje izveštaj Kabineta ministara, Centralne banke i Gasproma o primeni uputstva o promeni valute prilikom plaćanja isporuke gasa "neprijateljskim zemljama", saopšteno je iz Kremlja.

Vlada Ruske Federacije, zajedno sa Bankom Rusije i javnim akcionarskim društvom Gasprom, treba da sprovede set mera za promenu valute plaćanja u rusku rublju za isporuku prirodnog gasa u zemlje Evropske unije i druge zemlje koje su uvele restriktivne mere gradjanima Rusije i ruskim preduzećima, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se prvi izveštaj o promeni valute plaćanja očekuje 31. marta, a zatim mesečno, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

Putin je ranije saopštio da Rusija neće primati uplate za prodati gas u evrima i dolarima, i da neprijateljske zemlje uvoznici moraju da plaćaju rubljama.

Ruskim kompanijama i pojedincima uveden je niz sankcija nakon početka ruske vojne invazije na Ukrajinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin objavio nove uslove za kupovinu ruskog gasa
Gas

Važno

23.03.2022. 14:22

Putin objavio nove uslove za kupovinu ruskog gasa

"Rusija je odlučila da će se od sada plaćanje ruskog gasa za neprijateljske zemlje obavljati u rubljama", saopštio je predsednik Vladimir Putin na sastanku Vlade, održane ove srede.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve