Biznis
28.03.2023. 14:15
Beta

Ministarstvo energetike

Poznato koliko ćemo plaćati struju od maja

Struja, električna energija
Izvor: Shutterstock

Struja u Srbiji za domaćinstva poskupeće 1. maja osam odsto, a gas 10 odsto, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

"Uprkos pritiscima, izborili smo se za najnižu moguću korekciju cena struje od osam i gasa od 10 odsto, koja je deo aktuelnog stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom. Tako će, na primer prosečan račun za električnu energiju biti uvećan za oko 250 dinara", navelo je ministarstvo.
 

Kako bi se pomoglo socijalno ugroženim potrošačima u budžetu su izdvojene četiri milijarde dinara, a ministarstvo je apelovalo na lokalne samouprave da svima koji imaju pravo na status energetski ugroženog kupca pomognu da se prijave, kako bi ostvarili značajna umanjenja računa.

Ministarstvo je apelovalo na građane da se odgovorno ponašaju kada je u pitanju ušteda električne i toplotne energije i zahvalilo na 10 odsto uštede struje od oktobra 2022. do januara 2023. godine.

"Država će nastaviti da subvencioniše poboljšanje energetske efikasnosti širom zemlje, a ubrzo će biti raspisan novi javni poziv", najavilo je ministarstvo i dodalo da će cene struje i gasa i pored poskupljenja ostati među najnižim u Evropi.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko će u Srbiji poskupeti struja, a koliko gas
Struja, električna energija

Piše RTS

28.11.2022. 14:47

Koliko će u Srbiji poskupeti struja, a koliko gas

Agencija Srbije za energetiku odobrila je povećanje cene struje i gasa od 1. januara 2023. godine, kada će struja biti skuplja osam odsto a gas 11, piše RTS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
21.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve