“PRATIMO VAS”: “Apple” upozorio pljačkaše koji su krali telefone

“PRATIMO VAS”: “Apple” upozorio pljačkaše koji su krali telefone

Shutterstock


Kompanija “Apple” upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u Sjedinjenim Američkim Državama iz njenih prodavnica odneli mobilne telefone tipa “ajfon” da su ti uređaji praćeni elektronskim putem i da moraju biti vraćeni.

Kako navodi CNN, “Epl” onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima se može videti poruka kompanije namenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove sedmice.

 EPA-EFE/EUGENE GARCIA

EPA-EFE/EUGENE GARCIA

“Eplove” prodavnice u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno su počele da se otvaraju posle višemesečne obustave rada zbog pandemije koronavirusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašsington, našli na meti vandala i lopova posle izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar