Preko mobilnog će se u 2021. obavljati 74 odsto e-commerce transakcija

Preko mobilnog će se u 2021. obavljati 74 odsto e-commerce transakcija

foto: Shutterstock


Mobilni će biti mesto gde će se obavljati 74 odsto od ukupnog broja e-commerce transakcija u 2021. godini, navodi se u poslednjem izveštaju App Annie.

Prema tim podacima, u 2018. se desila prekretnica u ponašanju potrošača u Americi. Potrošači su prihvatili da kupuju preko mobilnog telefona zahvaljujući velikom broju akcija koje su sproveli trgovinski lanci poput Targeta, Walmarta i Nordstroma.

Broj mobilnih sesija preko kojih se obavila kupovina je porastao za 70 odsto u poslednje dve godine u SAD. Amerika u ovom delu zaostaje iza Kine u kojoj je bilo 11 puta više sesija na mobilnim aplikacijama preko kojih se obavila online prodaja.

Ukupan broj sesija na aplikacijama za prodaju na android uređajima Amazon Prime Day je podigao broj kupaca za 15 procenata u 2018-toj. U međuvremenu, tokom glavnog prodajnog događaja Alibabe pod nazivom Single’s day za samo 24 sata je napravljeno 30 milijardi dolara! Preko mobilnog je išlo 34% prihoda u vreme glavnih prodajnih dana kao što su Dan zahvalnosti, Crni Petak i Cyber Ponedeljak.

App Annie očekuje da će Amazon mobilna aplikacija imati ukupno 20 miliona prodajnih sati u vreme njihove prodajne akcije Prime Day.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar