Biznis
16.10.2020. 12:59
Tanjug

PREUSMERAVANJE POSLOVANJA: Uber uvodi uslugu dostave lekova u Južnoj Africi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kompanija Uber proširila je svoju ponudu u Južnoafričkoj Republici uvođenjem usluge dostave lekova koji se izdaju bez recepta, u nastojanju da prigrabi što veći tržišni udeo na brzorastućem tržištu internet prodaje u najindustrijalizovanijoj afričkoj ekonomiji.

Podružnica Ubera u Južnoj Africi već ima lavovski udeo na 600 miliona dolara vrednom tržištu dostave hrane u toj zemlji, prenosi Rojters.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Povezane vesti - POSAO VREDAN TRI MILIJARDE DOLARA: Uber kupuje aplikaciju za dostavu hrane

Aplikaciju koristi dva miliona ljudi u Južnoj Africi koji će pored usluge prevoza i dostavljanja namirnica sada jednim klikom u aplikaciji dobiti i novu uslugu.

"Zatvaranje i ograničenje kretanja širom zemlje stvorili su direktnu potrebu da usmerimo poslovanje ka dnevnim potrebama ljudi”, izjavio je glavni izvršni direktor Ubera u Južnoj Africi.

U svom najnovijem Izveštaju o globalnom digitalnom tržištu, portal Statista predviđa da će tržište e-trgovine u Južnoj Africi beležiti godižnji rast od 11 posto do 2024. godine, pri čemu će broj onlajn kupaca skočiti na skoro 37 miliona sa sadašnjih oko 25 miliona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
03.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve