PREUSMERAVANJE POSLOVANJA: Uber uvodi uslugu dostave lekova u Južnoj Africi

PREUSMERAVANJE POSLOVANJA: Uber uvodi uslugu dostave lekova u Južnoj Africi

Shutterstock


Kompanija Uber proširila je svoju ponudu u Južnoafričkoj Republici uvođenjem usluge dostave lekova koji se izdaju bez recepta, u nastojanju da prigrabi što veći tržišni udeo na brzorastućem tržištu internet prodaje u najindustrijalizovanijoj afričkoj ekonomiji.

Podružnica Ubera u Južnoj Africi već ima lavovski udeo na 600 miliona dolara vrednom tržištu dostave hrane u toj zemlji, prenosi Rojters.

Shutterstock

Shutterstock

Povezane vesti – POSAO VREDAN TRI MILIJARDE DOLARA: Uber kupuje aplikaciju za dostavu hrane

Aplikaciju koristi dva miliona ljudi u Južnoj Africi koji će pored usluge prevoza i dostavljanja namirnica sada jednim klikom u aplikaciji dobiti i novu uslugu.

“Zatvaranje i ograničenje kretanja širom zemlje stvorili su direktnu potrebu da usmerimo poslovanje ka dnevnim potrebama ljudi”, izjavio je glavni izvršni direktor Ubera u Južnoj Africi.

U svom najnovijem Izveštaju o globalnom digitalnom tržištu, portal Statista predviđa da će tržište e-trgovine u Južnoj Africi beležiti godižnji rast od 11 posto do 2024. godine, pri čemu će broj onlajn kupaca skočiti na skoro 37 miliona sa sadašnjih oko 25 miliona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar