Biznis
18.10.2019. 18:32
ICT business

PRIHOD OD 86 MILIJARDI DOLARA: Huawei isporučio 26 odsto više pametnih telefona nego prošle godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Huawei je objavio poslovne rezultate za treće tromesečje tekuće godine. Tokom prva tri tromesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara što je za čak 24.4  posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem tromesečju, neto profitna marža kompanije iznosila je 8.7  posto.

Huawei je zadržao fokus na ICT infrastrukturi i proizvodnji pametnih uređaja te nastavio povećavati efikasnost i kvalitet svog poslovanja. To je urodilo povećanjem operativne i organizacijske stabilnosti i učvrstilo poslovanje kompanije, piče ICT Business.

Povezane vesti - CRNA LISTA: SAD zabranile kineske kompanije zbog nasilja nad Ujgurima

Što se tiče inovacija i razvoja 5G mreža, Huawei je dobro odgovorio na brzo rastuće potrebe globalnog tržišta. Kompanija je lansirala više inovativnih rešenja poput  Super Uplink tehnologije koja predstavlja pojednostavljenu i još inteligentniju mrežu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Kompanija je isporučila više od 400.000 5G baznih stanica na globalna tržišta dok proizvodnja i distribucija Huawei-jeve optičke transmisije, komunikacije i IT proizvoda kontinuirano raste.

Povezane vesti - Huawei pokreće sopstveni operativni sistem

Također, do kraja trećeg tromesečja u 2019. godini, više od 700 gradova, 228 kompanija s liste Fortune Global 500 te 58 kompanija s liste Fortune Global 100 izabralo upravo Huawei kao partnera s kojim će proći kroz digitalnu transformaciju.

I prodaja pametnih Huaweijevih telefona kontinuirano raste na globalnom nivou, a isporuka je u prva tri tromesečja premašila 185 miliona jedinica, što predstavlja godišnji porast od čak 26 posto. Takođe, vidljiv je rast u segmentu računara, tableta...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve