PRIHODI PINTERESTA PORASLI 62 ODSTO: Broj korisnika skočio za 30 procenata

PRIHODI PINTERESTA PORASLI 62 ODSTO: Broj korisnika skočio za 30 procenata

Shutterstock


Prihodi Pinterest-a porasli su na 261,2 miliona dolara, odnosno 62 odsto tokom drugog tromesečja 2019. godine. Zbog toga su deonice ove kompanije takođe skočile.

Istovremeno je porastao i broj korisnika za 30 procenata, i tako prešao broj od 300 miliona.

“Rast koji smo videli na Pinterestu je izuzetan. Često sam govorio da je srednji prodajni proces neprikosnovena super-moć kompanije Pinterest, ali postoji vrednost za kupce tokom celokupne prodaje i jasno je šta to znači za prihod. Ljudi na Pinterestu su u režimu kupovine. Dolaze sa namerom. Oni traže ideje i inspiraciju. U tom kontekstu, brendovi su dobrodošli kao deo iskustva”, rekao je Aron Goldman, CMO u kompaniji “4C Insights”.

Prema istraživanju kompanije Pinterest, devet od 10 Pinnera (korisnika) smatra da je platforma pozitivna inspiracija za njihov život. Čak 85 odsto anketiranih je reklo da su koristili Pinterest za pokretanje novih projekata u poređenju sa 26 procenata koji su za to koristili druge kanale društvenih medija.

Pročitajte još: Ovo su najbolji automobili na svetu

Većina (64%) smatra Pinterest dobrim mestom za pronalaženje proizvoda, ideja i usluga. Istraživanje koje je nedavno objavila agencija koja ispituje indeks zadovoljstva američkih kupaca, pokazalo je da se Pinterest po zadovoljstvu kupaca plasirao na najviše mesto od svih društvenih mreža.

“Gledajući unapred, nove ponude kao što su pretraživački katalozi i personalizovane ideje za kupovinu, učiniće platformu još privlačnijom za Pinnere i za oglašivače. Takođe imamo ogromne mogućnosti za video snimke i videli smo da se udvostručio trošak na taj format oglasa u poslednjih godinu dana”, dodao je Goldman.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar