Biznis
28.08.2020. 16:26
Tanjug

Prinudni odmor za 2.850 pilota

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Avio-kompanija Junajted Erlajns je saopštila da će ove jeseni poslati na prinudni odmor do 2.850 pilota, ukoliko američka vlada ne pruži veću pomoć vazduhoplovnim kompanijama kako bi pokrile troškove poslovanja za vreme pada putovanja usled pandemije.
Agencija AP napominje da će Junajted poslati na odsustvo veći broj pilota od Delta Erlajnsa, koji planira prinudni odmor za 1.941 pilota, dok je Amerikan Erlajns najavio otpuštanje 1.600 zaposllnih.
Junajted Erlajns, sa sedištem u Čikagu, obavestio je pilote da će im u narednih nekoliko dana poštom slati rešenja o prinudnom odmoru, koja će stupiti na snagu između 1. oktobra i 30. novembra.
Američke avio-kompanije i njihovi sindikati lobiraju za dodatnih 25 milijardi dolara kako bi mogle da pokriju troškove plata za šest meseci, do marta 2021.
Međutim, pregovori između Bele kuće i demokrata u Kongresu o proširenju mera podrške za ublažavanje posledica od epidemije Kovid-19 zapali su u ćorsokak.
Ranije ove godine, Vašington je izdvojio 50 milijardi dolara bespovratnih sredstava i zajmova za putničke avio-kompanije, uključujući 25 milijardi dolara namenjenih da zadrže zaposlene na platnim spiskovima do septembra.
Ali, putnički avio-saobraćaj se nije oporavio brzinom koja se očekivala jer SAD nisu uspele da zadrže pod kontolom epidemiju korona virusa, navodi AP.
Ograničenja putovanja su i dalje na snazi kako bi se sprečilo veće širenje zaraze.
Avio-kompaije Delta, Junajted, Amerikan i Sautvest izgubile su zajedno oko 10 milijardi dolara u drugom kvartalu, dodaje se u informaciji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
03.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve