Biznis
04.09.2019. 15:20
R.E./Mashable

Youtube je uklonio

PROMENA POLITIKE: Youtube uklonio više od 100.000 video zapisa zbog govora mržnje

shutterstock_699111907.jpg

Youtube je uklonio više nego ikada video zapisa, koji su sadržali govor mržnje, sa svoje platforme, ali ima još puno

Youtube je uklonio više nego ikada video zapisa, koji su sadržali govor mržnje, sa svoje platforme, ali ima još puno posla.

U postu na svom zvaničnom blogu, Youtube je objavio da je zahvaljujući svojoj novoj politici prema govoru mržnje, uklonio pet puta veći broj video zapisa i kanala u prvom kvartalu 2019. godine, piše Mashable.

Više od 100.000 video zapisa i 17.000 kanala, obrisano je između aprila i juna ove godine, zbog kršenja Youtube-ove politike govora mržnje.

Kompanija takođe navodi da se i brisanje komentara udvostručilo. Youtube je uklanjanje više od 500 miliona komentara takođe pripisao novoj politici govora mržnje.

Kako iz kompanije navode porast uklanjanja video zapisa, kanala i komentara nastao je kao rezultat akcije preduzete protiv starog sadržaja koji je prethodno bio dozvoljen na ovoj platformi.

Youtube

Kada je u pitanju sadržaj koji se odnosi na govor mržnje, kompanija kaže da je skoro 30.000 video zapisa uklonjeno u poslednjem mesecu. Iz kompanije poručuju da je ažuriranje govora mržnje predstavljalo "temeljni pomak u politici Youtube-a". Takođe, ovaj gigant poručuje da će biti potrebni meseci kako bi se promene u potpunosti sprovele.

Povezane vesti - Hakovan profil direktora Twittera zbog šitenja nacističkih poruka

Ipak, kritičari ističu da Youtube ima još mnogo posla. U avgustu je Liga za borbu protiv klevete objavila spisak aktivnih Youtubera koji stvaraju antisemitski sadržaj.

Youtube je u početku preduzeo akciju protiv četiri kanala uklonivši ih sa platforme. Međutim, kompanija je kasnije preokrenula kurs i ponovo uspostavila neke od kanala, uključukući i onaj koji je pripadao nacionalističkom prodajnom mestu VDARE.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve