Biznis
04.09.2019. 15:20
R.E./Mashable

PROMENA POLITIKE: Youtube uklonio više od 100.000 video zapisa zbog govora mržnje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Youtube je uklonio više nego ikada video zapisa, koji su sadržali govor mržnje, sa svoje platforme, ali ima još puno posla.

U postu na svom zvaničnom blogu, Youtube je objavio da je zahvaljujući svojoj novoj politici prema govoru mržnje, uklonio pet puta veći broj video zapisa i kanala u prvom kvartalu 2019. godine, piše Mashable.

Više od 100.000 video zapisa i 17.000 kanala, obrisano je između aprila i juna ove godine, zbog kršenja Youtube-ove politike govora mržnje.

Kompanija takođe navodi da se i brisanje komentara udvostručilo. Youtube je uklanjanje više od 500 miliona komentara takođe pripisao novoj politici govora mržnje.

Kako iz kompanije navode porast uklanjanja video zapisa, kanala i komentara nastao je kao rezultat akcije preduzete protiv starog sadržaja koji je prethodno bio dozvoljen na ovoj platformi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kada je u pitanju sadržaj koji se odnosi na govor mržnje, kompanija kaže da je skoro 30.000 video zapisa uklonjeno u poslednjem mesecu. Iz kompanije poručuju da je ažuriranje govora mržnje predstavljalo "temeljni pomak u politici Youtube-a". Takođe, ovaj gigant poručuje da će biti potrebni meseci kako bi se promene u potpunosti sprovele.

Povezane vesti - Hakovan profil direktora Twittera zbog šitenja nacističkih poruka

Ipak, kritičari ističu da Youtube ima još mnogo posla. U avgustu je Liga za borbu protiv klevete objavila spisak aktivnih Youtubera koji stvaraju antisemitski sadržaj.

Youtube je u početku preduzeo akciju protiv četiri kanala uklonivši ih sa platforme. Međutim, kompanija je kasnije preokrenula kurs i ponovo uspostavila neke od kanala, uključukući i onaj koji je pripadao nacionalističkom prodajnom mestu VDARE.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light snow
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve