PRVO VIRTUALNO OBLAČENJE: “Carlings” osvojio nagradu “Cannes Lions”

PRVO VIRTUALNO OBLAČENJE: “Carlings” osvojio nagradu “Cannes Lions”

Foto: Printscreen


Maloprodajni skandinavski lanac odeće “Carlings” osvojio je glavnu nagradu u kategoriji digital craft-a na internacionalnom festivalu “Cannes Lions” za svoju kampanju “adDress the Future” (“Obratimo se budućnosti”).

Ova aplikacija omogućava modnim ličnostima da pokažu svoje dizajne odeće na društvenim mrežama, tako što će ih virtualno praviti, a ne kupovati u radnjama.

Platforma, opisana kao “prva digitalna kolekcija odeće na svetu sa nula odsto negativnog uticaja na životnu sredinu”, sastoji se od virtuelne odeće koju današnji mladi od 18 do 25 godina mogu da nose na društvenim mrežama kako bi pokazali svoju modnu kreativnost bez narušavanja životne sredine.

Kroz mobilne metapodatke o fotografiji, virtualni krojač prilagođava odeću u 3D programu “Marvelous Designer”, gde se digitalni dizajn odeće stvara na isti način kao i prava odeća. Pošto je digitalna, postoji beskonačan broj odevnih predmeta koji su dostupni kada je komad kreiran. To znači beskonačnu kolekciju odeće sa nula štetnosti po planetu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar