Biznis
15.12.2022. 11:49
Beta

APR

Novi servis za lakšu registraciju vozila kupljenih na lizing

parking, automobili
Izvor: Shutterstock

Agencija za privredne registre (APR) objavila je da je pušten u rad servis za elektronsko preuzimanje podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila nabavljenih putem finansijskog lizinga.

Kako je precizirano, kroz projekat "Usluge unapređenja i razvoja sistema e-Registracija u Registru finansijskog lizinga" APR je omogućila registraciju podataka o ovlašćenjima za registraciju vozila i razvila servis za elektronsko preuzimanje tih podataka, radi korišćenja u postupku registracije i produženja registracije vozila.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koji su prethodno izvršili neophodna prilagođavanja sistema koji se koriste u postupku registracije vozila, stvoreni su uslovi da se servis pusti u rad, nevedeno je u saopštenju.

Primaoci lizinga, koji su vozilo nabavili putem finansijskog lizinga, u postupku registracije vozila ubuduće neće morati da prilažu ovlašćenje za registraciju vozila u papirnoj formi, već će podaci o registrovanim ovlašćenjima, licima koja sprovode postupak registracije vozila, biti dostupni automatski, putem servisa APR-a.

Obaveštenje o registraciji ovlašćenja u Registru finansijskog lizinga primaocu lizinga biće dostavljeno na imejl adresu koju naznači lizing kuća prilikom registracije ovlašćenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poskupljuje registracija automobila
tablice, automobili

Vozači, spremite se

16.11.2022. 11:33

Poskupljuje registracija automobila

S obzirom na to da je Vlada Srbije odredila nove maksimalne iznose lokalnih komunalnih taksi kako bi se uskladile sa inflacijom, izvesno je da će poskupeti i registracija automobila.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
32°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve