Rekordni rezultati “ER Srbija Karga”

Rekordni rezultati “ER Srbija Karga”


Er Srbija Kargo zabeležio je najbolji mesečni rezultat u svojoj istoriji prevezavši 575 tona tereta tokom oktobra 2016, premašivši time za 46 odsto rezultat ostvaren u oktobru prošle godine, kada je prevezeno 394 tona robe i pošte.

Avioni Er Srbije prevezli su 174 tona pošte tokom ovog meseca uz porast od 57 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, čemu je doprineo veliki broj pošiljaka koje su poslate iz Jugoistočne Evrope za SAD.

U oktobru je zabeležen rastući trend i u prevozu robe, jer je prevezena 401 tona u odnosu na 283 tone prevezene u istom mesecu 2015. godine.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić tim povodom je rekao:

„Naš Kargo je ostvario rekordne rezultate u oktobru i na putu je da to uradi i na godišnjem nivou za 2016. godinu. Uz saobraćajnu mrežu od 44 destinacije i razvijenim transportnim i logističkim uslugama, imamo sve značajniju ulogu u trgovinskim razmenama ne samo u regionu već i širom sveta, prema Severnoj Americi. Kargo prevoznici i agencije iz Jugoistočne Evrope su odlično reagovali na naš redovan let za Njujork i sigurni smo da će naši rezultati biti sve bolji.”

Er Srbija trenutno saobraća tri puta nedeljno iz Beograda za Njujork, širokotrupnim avionom erbas A330 koji ima kapacitet za prevoz 11 tona tereta po letu.

Od juna 2016. Er Srbija je za SAD prevezla širok spektar robe, od hrane proizvedene u Srbiji do mocarele iz Italije, odeće i mašina iz Turske i Rumunije, pošte iz Rusije i Grčke i šoferšajbni iz Hrvatske.

 

Pored redovnih linija za Njujork, Er Srbija nudi usluge drumskog transporta ka 53 grada širom SAD i Kanade, što brojnim kargo klijentima omogućava da isporučuju svoju robu većini ključnih destinacija na tržištu Severne Amerike.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar