Biznis
12.12.2019. 18:10
Tanjug

RUSIJA GUBI STRPLJENJE: Da li Bugarska oteže sa Turskim tokom?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Bugarske Rumen Radev prokomentarisao je reči ruskog predsednika Vladimira Putina da bi Rusija mogla da nađe alternativu Bugarskoj ako zemlja bude otezala sa izgradnjom gasovoda "Turski tok".

"Ne mislim da treba da polazimo od pretnji gospodina Putina. Moramo da polazimo od sopstvenih interesa, naših ambicija - da li Bugarska može da ostane na evropskoj karti tranzita gasa nakon neuspeha ''Južnog toka'' ", rekao je Radev za bugarsku televiziju BTV, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, vlada sa svoje strane ulaže napore, ali je važno shvatiti da takvo odugovlačenje ima svoju cenu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Shutterstock

"Moramo biti iskreni, ljudi to moraju da znaju. Mi, Bugari, dajemo svoj novac kako bi ruski gas mogao da dospe do Evrope", rekao je Radev.

On je dodao da Bugarska treba da napravi analizu kada će se projekat isplatiti.

"Čujem mišljenja da će se to dogoditi za 15 godina. Petnaest godina je dug period", rekao je Radev i dodaje da se za to vreme može izgraditi još više terminala za prirodni tečni gas i obezbediti diverzifikacija isporuka gasa.

Pročitajte još: Antić - Turski tok za sigurno snabdevanje gasom

Kako je rekao, Putinovu izjavu da Bugarska namerno odlaže realizaciju projekta treba da komentariše vlada.

Govoreći o kupovine aviona F-16, on je rekao da bez obzira na reči premijera Bojka Borisova da Bugarska nije Srbija i Turska i da je proces realizacije "Turskog toka" bio transparentan, kupovina aviona se ne može nazvati transparentnom.

"I šta je zemlja uradila kad je on (Borisov) odjednom rekao - kupujemo F-16, jer mislim da je to najbolji izbor, pa ću čak i platiti odmah celokupan iznos", zapitao e Radev.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve