Rusija spremna za gasovod ispod Crnog mora

Rusija spremna za gasovod ispod Crnog mora

Foto: AP Photo/Petr David Josek


MOSKVA, 24. marta  – Rusija je spremna da realizuje projekat izgradnje gasovoda ispod Crnog mora, nalik Južnom toku, ukoliko Evropska komisija pokaže interes, izjavio je danas portparol Kremlja, Dmitrij Peskov. “Na takvim projektima se radi, razgovara sa potencijalnim partnerima, ali opet će na kraju sve zavisiti od toga koliko će predvidljivo i konstruktivno biti ponašanje Evropske komisije. Naravno, niko ne može nametnuti ovakve projekte”, rekao je Peskov, a prenosi ruska agencija Tas. On je dodao da je Moskva u više navrata potvrdila spremnost da realizuje taj projekat, ako postoji interes.
GAS 6
“Dugoročno gledano, ugovori o izgradnji gasovoda su i dalje van konkurencije u smislu pouzdanosti, tako da će, sa ruske strane, Gasprom nastaviti da radi u tom smeru”, kazao je Peskov. Istovremeno je podsetio da je direktor Gasproma Aleksej Miler nedavno posetio Italiju i tom prilikom potpisao memorandum o projektu koji će ići ispod Crnog mora “za snabdevanje gasom Grčke i Italije”.
Peskov je naglasio da trenutno ne postoji projekat koji je sličan Južnom toku.
“Od njega se odustalo nakon što je Evropska komisija zauzela svoj stav”, kazao je i ponovio da ruska strana nije inicirala obustavu projekta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar