Sajam nautike, lova i ribolova obara rekorde

Sajam nautike, lova i ribolova obara rekorde


BEOGRAD, 28.marta  – Ovogodišnji 38. Sajam nautike, lova i ribolova oboriće dosadašnje rekorde po broju izlagača i očekuje se i po broju posetilaca, a za iduću godinu, organizatori, najavili su proširenje na dodatni prostor na beogradskom Sajmu. Direktor marketinga beogradskog Sajma Aleksandar Ivković ukazao je da je Saham prošlu godinu završio sa izuzetnim  i da je ovu započeo odličnim uspehom, navodeći da je Sajam turizma oborio rekorde, a sajam automobila bio odlično posećen. Organizacioni tim Sajma nautike, lova i ribolova, na čelu sa Miroslavom Grgićem ukazao je, na konferenciji za štampu, organizovanoj na brodu “Kej”, da će na ovogodišnji sajmu, koji se održava od 30. marta do 3. aprila, biti 81 izlagač. On je dodao da je to preliminarni broj jer iako je dva dana pred početak sajma i dalje vlada interesovanje za učešće.
SAJAM NAUTIKE 1Grgić je istakao da je pored rekordnog broja učesnika i rekordan broj zakupljenog prostora.
“Veoma smo zadovoljni i uveliko razmišljamo da za narendu godinu uključimo i drugu najveću halu beogradskog sajma”, kazao je on dodajući da bi pored Hale 4, naredne godine mogla biti iznajmljena i Hala 1, tako da bi Sajam nautike, lova i ribolova zauzeo dve najveće hale beogradskog sajma. Takođe se očekuje da će ovogodišnji sajam i po broju posetilaca potući prošlogodišnji rekord kada je zabeleženo 10.000. Prema rečima Grgića, sajam iz godine u godinu raste, i od kada je, pre tri godine, uključen i segment lova i ribolova, sve je više novih izlagača i robni marki.
Kada je reč o nautici sajam je jedinstvena prilika da se na jednom mestu vidi ponuda celokupnog trzišta, poredi ponuda domaćih proizvođača i sagledaju njihove mogućnosti, bilo o novim projektima i modifikacijama, u odnosu na ono što nude najveći svetski proizvođači.
Ove godine će premijerno biti zastupljeni i proizvođači iz Brazila.
Na sajmu, kako je istakao Grgić, biće predstavljeno sve što postoji na tržištu Srbije u vezi vanbrodskih motora, a novina je i veliki broj izlagača nautičke opreme.
Što se lova tiče ove godine će na sajmu učetsvovati Lovački savez Srbije, koji obeležava 120 godina postojanja.

SAJAM LOVAIsto tako biće prestavljeni najveći domaći proizvođači lovačke opreme, tako da se zančajno, u odnosu na ranije godine, povećao izložbeni prostor za ovaj segment.
Po pitanju ribolova, pored standardnih izlagača, koji predstavljaju veliki broj svetskih robnih marki, ove godine će se prezentovati i porodične manufakture.
Krsto Pašković, zadužen za prateći program sajma, rekao je da će se predstaviti celovita nautička industrija, i da je cilj da se javnost edukuje i obrazuje šta je nautika, ali i kako može lepo da se provede na reci. On je najavio da će biti održano 40 prezentacija, i da će po prvi put učestvovati i Savska komisija.Promoter ovogodišnjeg sajma nautike, lova i ribolova je hirurg dr Milan Colić, koji važi za svetskog nautičara, ribolovca koji je lovio svetskim rekama i morima.
On je kazao da mu je čast da bude promoter, rekavši da je od malena pratio sva događanja na sajmu.O svojim nautičarskim poduhvatima govoreći on je preneo novinarima da je ispunio svoju želju od pre dve decenije, i da je zajedno sa grupom nautičara iz Srbije prepolovio Atlantik pod srpskom zastavom.Rodoljub Hažicenih iz Lovačkog saveza Srbije rekao je da se, psole decenije odusustva ova institucija vraća na sajam.On je najavio da će Lovački sajam na svom štandu od preko 70 kvadrata predstaviti glavne vrste divljači koja se lovi i nekada lovila kod nas, kao i da će promovisati monografiju koja broji preko 50 monografija lovačkih udruženja koja s slavila svoje jubileje.
SAJAM RIBOLOVASekretar udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije (PKS) Dragana Šabić itakla je da Srbija ima velike vodne potencijale za razvoj nautičke privrede i turizma.
Ona je naglasila da, i pored tih resursa, nautički turizam u Srbiji nije adekvatno razvijen.
S tim u vezi je izrazila zadovoljstvo što je premijer Srbije Aleksandar Vučić na prošlom Sajmu turizma najavio ulaganje od šest miliona evra u Dunav, istakavši da će to zasigurno doprineti razvoju nautičkog turizma na ovoj reci. Ispred udruzenja nautičara NATOS je Vladimir Kresović ukazao na svečano otvaranje nautičke sezone u Srbiji, koje je zakazano za 9. aprila. On je kazao da će svi brodovi i čamci učestvovati u otvaranju sezone, i da će tada svi brodovu ponuditi zainteresovani besplatnu plovidbu beogradskim rekama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar