“SANJAJ LUĐE”: NIKE reklama koja ohrabruje i podstiče žene da ne odustaju

“SANJAJ LUĐE”: NIKE reklama koja ohrabruje i podstiče žene da ne odustaju


“Ako pokažemo osećanja, kažu nam da smo dramatične, ako želimo da igramo protiv muškaraca, kažu nam da smo lude. A ako sanjamo o jednakim mogućnostima? Onda živimo u zabludi. Kada se držimo nečega, mi smo neuravnotežene. Kada smo previše dobre, nešto nije u redu sa nama. A kada se naljutimo, onda smo histerične, nerealne ili samo lude. Ali, žena koja učestvuje na maratonu je luda.

Žena u boksu je luda. Žena koja zakucava, luda. Voditi NBA tim, luda. Žena koja se takmiči sa hidžabom, menja sportove, uspeva da uradi dupli okret od 180 na snoubordu, ili ima pobedu u 23 grend slema, ima bebu i onda se opet vraća po još? Luda, luda, luda, luda i luda. Pa, ako hoće da nas nazivaju ludim? U redu. Pokažimo im šta lude žene mogu da urade”, priča Serena Vilijans u emotivnom i snažnom video u okviru kampanje Nike “Sanjaj luđe”.

U toj kampanji, koja je predstavljena tokom Oskara, učestvuju i gimnastičarka Simone Biles, nekadašnja košarkašica WNBA lige Lisa Leslie, snouborderka Kloi Kim, Ibtihaj Muhammad koja se bavi mačevanjem i mnoge druge.

“Sanjaj luđe” je nakon samo jednog dana emitovanja 24. februara, prikupila više od šest miliona pregleda na Youtube-u, da bi danas imala više od 10,3 pregleda. Takođe, pre pet meseci kampanja je imala 28.000 lajkova na Twitteru odmah po emitovanju, a danas više od 450 hiljada. Većinom su reakcije bile pozitivne. Nike-ov zvanični hashtag #justdoit ispratio je reklamu i dopreo do više od 600 miliona ljudi na Internetu.

Povezane vesti – Nike dream crazy bilbord osvojio nagradu za outdoor kampanju

Ukupan broj spominjanja Nike-a se povećao, a mnogi su pohvalili što ova kompanija podstiče i osnažuje žene i podržava rodnu ravnopravnost. Poznato je da Nike u marketinške svrhe koristi osetljive političke i socijalne teme kako bi ukazala na neke društvene probleme.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar