SAPUNICE SPASAVAJU ŽIVOT U PERUU: Genijalna kampanja za doniranje organa

SAPUNICE SPASAVAJU ŽIVOT U PERUU: Genijalna kampanja za doniranje organa


Peru ima najmanji broj donora organa u Latinskoj Americi – samo 1,6 donatora na svakih milion ljudi.

Međutim, Peru je istovremeno zemlja sa najvećim brojem gledalaca sapunica u čitavom regionu Latinske Amerike. Kada lik u televizijskoj seriji umre, to postaje nacionalna vest sa masovnom medijskom pokrivenošću.

Zato je Peruansko ministarstvo osmililo kampanju kako bi pokazalo koliko je važno doniranje organa. Tako je započela operacija spasavanja nekih od najpoznatijih zvezda u latinoameričkim serijama, podrazumeva se, na ekranu.

“Odlučili smo da iskoristimo ovaj kontekst kako bismo pokazali važnost darivanja organa. “Sapunice koje spasavaju život” predstavlja doniranje organa između dva lika u dve različite serije. Promenili smo scenario dve serije sa najvećom publikom u zemlji. Iair, jedan od vodećih likova u seriji “Ojitos Hechiceros 2”, umro je i poklonio bubreg Lorenzu, glavnom liku “Senores Papisa” i tako mu spasio život”, navode kreatori ove kampanje, koji su dobili i nagradu na Međunarodnom festivalu Cannes Lions.

Povezane vesti – Zašto je menstruacija luksuz?

Oko 8,5 miliona žena u Peruu bilo je ganuto ovom akcijom, a kampanja je dobila podršku više od pet miliona građana u medijima.

Za samo nedelju dana, broj donora organa u zemlji povećan je za 200 odsto. Za samo nekoliko dana, kampanja je spasila živote jedanaest pacijenata.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar