Biznis
25.11.2019. 15:53
Business of Aps

SLIKA, FILTER, GIPHY: Facebook pušta novu meme aplikaciju za tinejdžere

meme-facebook.png

Facebook-ov tim za novi proizvod (NPE) nedavno je lansirao novu aplikaciju za tinejdžere koja im omogućava da prave meme. Nazvana Vhale, aplikacija je uvedena za kanadske korisnike.

Memovi se mogu izrađivati uz pomoć jednostavnih šablona i alata. U opisu ove nove opcije u App Store-u stoji: "Bez ometanja, bez skrivenih cena pretplate. Koristite svoje slike ili odaberite iz naše biblioteke i budite kreativni s tekstom, alatima, efektima i drugim stvarima unutar aplikacije."

Pročitajte još: Zahvaljujući Twitteru i Facebooku procureli su podaci 1,2 milijardi ljudi

Upotreba je jednostavn - korisnici biraju sliku - sopstvenu ili onu iz postojeće biblioteke. Zatim se dodaju tekst, emotikoni i filteri. Slike se dele na društvenim mrežama direktno iz aplikacije.

Ovo je u osnovi pokušaj Facebooka da stupi u kontakt sa mlađom publikom. Društvena mreža gubi mlade korisnike na popularnim aplikacijama kao što su Snapchat i TikTok. Vhale bi mogao biti novi Giphy koji očigledno ima oko 300 miliona aktivnih korisnika dnevno. Ali ostaje da se vidi da li Vhale može biti hit aplikacija za koju se Facebook nada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve