Biznis
11.12.2019. 15:13
Tanjug

SRBIJA JE "GUGLALA": Najpretraženiji Igra prestola, Zadruga, fudbal...

shutterstock_294443237.jpg

"Igra prestola" ove godine je najpretraživanija serija preko Googla u Srbiji, dok je među rijalitijima najviše tražen termin "zadruga", a najpretraživanjii sportski događaj bila je fudbalska utakmica Srbija - Portugal, objavila je kompanija Google.

U vrhu pretraživanih pojmova su domaće i strane serije, a građani su najčešće tražili rijaliti programe i sportske događaje, objavila je kompanija Google.

Najpretraživaniji sportski događaj bila je fudbalska utakmica Srbija - Portugal, slede košarkaško FIBA svetsko prvenstvo i teniski turnir Australijen open, saopštio je Google.

google-1-710x484

Termin "pad Berlinskog zida" na visokom je drugom mestu, a od domaćih serija u top deset pretraživanja su "Žigosani u reketu", "Ubice moga oca 3" i "Senke nad Balkanom 2".

Od estradnih događaja visoko na 10. mestu bio je termin "evrovizija 2019".

Povezane vesti - GOOGLE PRAVI BANKU: Od 2020. uvodi tekuće račune kroz projekat Cache

Kod najpretraživanijih događaja šest je sportskih, od čega su tri gren slem teniski turniri, a dve su fudbalske utakmice.

Među najpretraživanijim događajima su i dva domaća muzička festivala Beer Fest i Exit, kao i događaj nacionalnog i verskog karaktera - Uskrs.

Shutterstock Shutterstock

U top 10 najpretraživanijih serija osam je domaćih, a pored Igre prestola, koja je na vrhu, od stranih serija dobro je kotirana i Černobilj.

Prema Googlu, najpretraživaniji filmovi bili su "Balkanska međa" i "Južni vetar", dok su u vrhu liste "Džoker", Bilo jednom u Holivudu i "Osvetnici: Kraj igre".

Najpretraživaniji festivali i sajmovi u 2019. godini su, uz Evroviziju, Beer Fest i Exit, u prvih pet su i FEST, odnosno Sajam automobila u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
24.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve