ŠTA ĆE DONETI 5G MREŽA? – Promeniće nam živote na bolje

ŠTA ĆE DONETI 5G MREŽA? – Promeniće nam živote na bolje

Shutterstock


Mobilne mreže pete generacije (5G) iz temelja će promeniti našu svakodnevicu na bolje jer ć ponuditi brzinu i stabilnost kakvoj do sada nismo imali prilike da svedočimo. Automatski, sve ono čime se bavimo, a da se tiče tehnologije, svakako će se poboljšati. Bez imalo preterivanjam,  piše ICT business.

Dovoljno je pogledati samo one osnovne detalje na koje će 5G uticati kako bismo se uverili u takvu tezu.

Gedžeti

Šta god zamislili, a da može biti povezano, funkcionisaće bolje. Automobili bez vozača, kuhinski aparati, televizori, mobilni uređaji, tableti, računari, pametni zvučnici… reagovaće u trenutku na svaku naredbu i samim tim će postati funkcionalniji nego ikada ranije.

Internet stvari

Kad se u obzir uzme činjenica da će svi povezani uređaji reagovati u trenutku pa samim tim postati funkcionalniji, tako će i Internet stvari napredovati. Posebno se to odnosi na pametne gradove generalno, ali i pojedinci će to osetiti u svojim pametnim domovima.

Shutterstock

Shutterstock

Zdravstvo

Učenje i veštačka intelegencija napredovaće, kao što je spomenuto, a samim tim i činiti više po pitanju prevencije bolesti. Ne samo to, pomagaće u alarmiranju ukoliko nešto nije u redu, postavljaće dijagnoze i određivati najbolju moguću terapiju za pacijente. Ipak, najbolje od svega jeste to što će prevencija biti na nikad višim nivou, a samim tim bi se troškovi u zdravstvu trebalo uveliko smanjiti.

Povezane vesti – Zašto bi bilo dobro da imate najmanje dve karijere?

Radna okolina

Automatizacija će činiti više, bolje, brže i pametnije. Upravo zbog činjenice što će brže učiti i imati više prilike učiti.

Proizvodnja

Identična stvar, zahvaljujući automatizaciji na višim nivoima, poboljšaće se i proizvodni sektor u svakom smislu. Konkretnije, do 2025. bi Internet stvari proizvodnji trebao dodati novih 3,7 milijardi američkih dolara vrednosti.

Shutterstock

Shutterstock

Poljoprivreda

Sjedinjene Američke Države, Kina, Japan i neke razvijene zemlje već uveliko koriste naprednu tehnologiju u poljoprivredi, ali 5G će podići sve na viši nivo jer će nuditi potrebne informacije u realnom vremenu, prognozirati bolje situaciju i samim tim omogućiti izvlačenje maksimuma u svakom smislu.

 

Evropska unija dozvolila Huaweiju da izgradi 5G mrežu

Europska komisija nedavno je objavila svoju odluku o načinu odabira dobavljača prilikom izgradnje i implementacije 5G mreže u državama članicama Evropske unije. Iz odluke Evropske komisije nedvosmisleno proizlazi kako kompaniji Huawei neće biti zabranjeno učestvovanje u takmičenju za izgradnju mreže nove generacije.

Kompanija Huawei pozdravila je odluku Evropske komisije i istakla kako ovaj racionalan potez garant digitalne budućnosti evropskog kontinenta ali i njegovog privrednog rasta.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar